Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η στρατηγική της ΕΝΩΣΕΩΣ της Κύπρου με την Ελλάδα

Ως υποψήφιος για την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας , στηριζόμενος από το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ , δηλώνω ότι σκοπός του αγώνα του κυπριακού ελληνισμού παραμένει αυτός που ορίσθηκε από τους ήρωες της ΕΟΚΑ , η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα.
Η κυπριακή δημοκρατία αναδύθηκε μέσα από τον αγώνα της ΕΟΚΑ που είχε ως σκοπό του την ΕΝΩΣΗ . Η μη επίτευξη του σκοπού ένεκεν των εμποδίων που αντέταξαν οι άγγλοι κατακτητές σε συνεργασία με τους τούρκους και με την συναίνεση του κυπριακού οικονομικο-πολιτικού κατεστημένου δεν αναιρεί τον ιερό σκοπό αλλά τουναντίον επιτάσσει ένα πείσμωνα και ανυποχώρητο αγώνα για την πραγμάτωση του. 
Οι αγγλοτούρκοι κατακτητές δεν μπορούν να στερήσουν το δικαίωμα του κυπριακού κράτους και του λαού του για άσκηση της αυτοδιάθεσης του τόσο στην σύναψη σχέσεων με άλλα κράτη όσο και στην αυτοθέσμιση του. 
Καμιά μειονότητα επίσης δεν νομιμοποιείται να αποστερήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης από ένα κράτος ελληνικό που είναι η κυπριακή δημοκρατία . 
Καλώ όσους διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του λαού να...

λάβουν υπόψιν τους ότι η νομιμότητα της κυπριακής δημοκρατίας αναδύθηκε από το αίμα των ηρώων και δεν μπορεί να καταλυθεί από το μελάνι των προδοτών. 
Η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν σημαίνει την κατάλυση της κυπριακής δημοκρατίας αλλά μάλλον την ενίσχυση και ενδυνάμωση της ως δεύτερου κράτους του ελληνισμού . 
Ως εκ τούτου και εν ονόματι της άσκησης του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης που κανένας δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει όντας η κυπριακή δημοκρατία μέλος των Ηνωμένων Εθνών και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεκδικούμε :
Να ριφθεί στα σκουπίδια το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να θεσμιστεί , από τον λαό που σέβεται την νομιμότητα της κυπριακής δημοκρατίας , το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της. 
Να αναβιώσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα με στόχο ένα ενιαίο ελληνικό στρατό.
Να ενοποιηθούν οι δύο ΑΟΖ του ελληνισμού .
Να συσταθεί το ύπατο συμβούλιο των πανελλήνων που θα χαράζει την στρατηγική των δύο κρατών του ελληνισμού και των απανταχού της γης ελληνικών κοινοτήτων. 
Να αρθεί κάθε εμπόδιο στην διακίνηση , εγκατάσταση και εργασία των πολιτών αμφοτέρων των ελληνικών κρατών.
Η στρατηγική της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα σε επίπεδο άμυνας και Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών συμπληρώνει την υφιστάμενη ήδη σχέση με την Ελλάδα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι στρατηγική απόλυτα ρεαλιστική και πραγματοποιήσιμη που θα ενδυναμώσει την κυπριακή δημοκρατία στην προσπάθεια της να ασκήσει την κυριαρχία της στην κατεχόμενη επικράτεια της. 
Κάθε διαπραγμάτευση με τους τούρκους κατακτητές πρέπει άμεσα να διακοπεί και εάν η τουρκοκυπριακή μειονότητα επιθυμεί την ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ της στην κυπριακή δημοκρατία μπορεί να ανοιχθεί ένας διάλογος μεταξύ αυτής και της κυπριακής δημοκρατίας για την άρση των δεδομένων της κατοχής και την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων των νομίμων πολιτών της Κ.Δ..
Κάθε παραχώρηση προς τους τούρκους κατακτητές θεωρώ ότι είναι προδοσία και πρέπει να καταγγελθεί στην συνείδηση των πανελλήνων και οι διαπράττοντες την προδοσία να οδηγηθούν σε δίκη με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. 

Λουκάς Σταύρου 


Πρόεδρος ΕΔΗΚ Κύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: