Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Πόλη «φάντασμα» χτίζουν οι ΗΠΑ


Πάνω από ένα δις δολάρια θα κοστίζει το αντίγραφο πραγματικής πόλης το οποίο...

Μια ολόκληρη πόλη, αντίγραφο μιας πραγματικής πόλης στη Νότια Καρολίνα, πρόκειται να κατασκευαστεί σε ερημική έκταση του Νιου Μέξικο, προκειμένου να αποτελέσει πεδίο δοκιμών για νέες τεχνολογίες. Τα σπίτια, όμως, θα μείνουν άδεια.
Η ακατοίκητη πόλη, κοντά στο Χομπς του Νιου Μέξικο, θα ονομάζεται Κέντρο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Δοκιμών (CITE). Θα βασιστεί στο σχέδιο της πραγματικής κωμόπολης του Ροκ Χιλ και θα καταλάβει έκταση σχεδόν 40 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Το συγκρότημα του ενός δισ. δολαρίων θα επιτρέψει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες να πειραματιστούν με μια μεγάλη...

γκάμα τεχνολογιών, από τα έξυπνα δίκτυα ηλεκτροδότησης μέχρι τα ασύρματα δίκτυα νέας γενιάς και τα έξυπνα πλυντήρια ρούχων.
Στο αληθοφανές αλλά έρημο περιβάλλον της πόλης, οι ερευνητές θα δοκιμάζουν τα νέα συστήματα χωρίς να επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, εξήγησε εκπρόσωπος της Pegasus Holdings που επενδύει στο σχέδιο.
«Το μόνο που δεν θα κάνουμε είναι καταστροφικές δοκιμές με εκρήξεις -δηλαδή ελπίζω» σχολίασε ο Μπομπ Μπράμλεϊ, διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας.
Η περιοχή του Χομπς, στην Κομητεία Λέα, επελέγη λόγω της μικρής απόστασης από ομοσπονδιακές ερευνητικές εγκαταστάσεις, όπως το Πεδίο Βολής του Ουάιτ Σαντς και τα εθνικά εργαστήρια Sandia.Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 350 μόνιμες θέσεις εργασίας και 3.500 έμμεσες θέσεις, ελπίζει η πόλη του Χομπς, με πληθυσμό 43.000 ατόμων, η οποία έχει δει πολλούς κατοίκους της να μεταναστεύουν από τη δεκαετία του 1980 ως σήμερα.


Πηγή: http://www.otyposnews.gr/archives/42470#ixzz1uWRfHiPr


Δεν υπάρχουν σχόλια: