Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Θετική η αντιπολίτευση στην Τουρκία για την επαναλειτουργία της Χάλκης.Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία είναι έτοιμη να συνεισφέρει και να υποστηρίξει μια καλοπροαίρετη φόρμουλα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης.
Αυτό δήλωσε – σύμφωνα με την Μιλλιέτ - ο Πρόεδρος του κόμματος CHP κ. Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην προχθεσινή συνάντηση του και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο Αντιπρόεδρος του CHP κ Φαρούκ Λόγογλου σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων , ανέφερε τα εξής:
« Ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι θα αξιολογήσουμε τα προβλήματα των καταχωρημένων Ευαγών Ιδρυμάτων για τα οποία γίνεται λόγος και ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποια καλοπροαίρετη και σωστή προσέγγιση από το κυβερνών Κόμμα αναφορικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, θα προβούμε στην απαιτούμενη συμβολή. Ακόμα είπε ότι θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων στην αντιμετώπιση των αναγκών της συρορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη»
Στο θέμα αναφέρεται η αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News και η Today’s Zaman.
Θα γίνουν τα λόγια έργα ή και εδώ θα μείνουν όλα στον αέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: