Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η χρυσή εφεδρεία (του ΠΑΣΟΚ)

 Σιγά σιγά ο ορίζοντας καθαρίζει. Η απομάκρυνση του κ. Κουβέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί όταν έγινε να μην είχε προφανή λόγο, πέραν βεβαίως των «ιδεολογικών διαφορών» που επεκαλέσθη ως δικαιολογία. Με το πλήρωμα του χρόνου όμως, αποκαλύπτεται ότι η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς εξυπηρετούσε προφανείς σήμερα σκοπούς.
-- Την αφαίμαξη του ΣΥΡΙΖΑ, και παράλληλα την πρόταση του κ. Κουβέλη για σχηματισμό οικουμενικής κυβερνήσεως, που έκανε αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Βενιζέλο – και όχι εξ αρχής, όταν συναντήθηκε με τον κ. Σαμαρά στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής, αλλά ούτε και κατά την συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα όταν ο τελευταίος είχε... την δεύτερη διερευνητική εντολή.
Η πρόταση του κ. Κουβέλη έγινε μετά την συνάντησή του με τον Βενιζέλο, αφού έπρεπε να προβληθεί ο «επιτυχημένος» ρόλος του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, στην διερευνητική εντολή που του έδωσε ο πρόεδρος της δημοκρατίας.
Έτσι, φαίνεται πως οδεύουμε προς τρικομματική – και όχι βεβαίως οικουμενική – κυβέρνηση, που δήθεν θα μας «απαγκιστρώσει προοδευτικά» από το μνημόνιο....
Η χρυσή εφεδρεία του ΠΑΣΟΚ θα φανεί πολύτιμη στον Βενιζέλο, για να κερδίσει κυβερνητικό χρόνο και να επιχειρήσει ανασύνταξη των δυνάμεων του κινήματος.
Μένει να δούμε αν ο κ. Σαμαράς θα πέσει στην παγίδα της συγκεκριμένης προτάσεως, προσφέροντας ανάσες στον αποκαμωμένο Βενιζέλο, και να χαρίσει παράλληλα την πρώτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ, στις εκλογές που μοιραίως και σύντομα θα γίνουν.
Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: