Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Σύμμαχοι από το... πουθενά για την ελληνική διάσωση


Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της τελευταίας στιγμής για τη χώρα μας και πώς πρέπει να αξιοποιηθεί η διαμορφούμενη συγκυρία.

Picture 0 for Σύμμαχοι από το... πουθενά για την ελληνική διάσωση
Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρίσκει τις τελευταίες ώρες η χώρα μας στην προσπάθεια που κάνει να γαντζωθεί από το ευρώ. Ο λόγος αφορά στις κυβερνήσεις της Ρώμης (κυρίως) και της Μαδρίτης (δευτερευόντως), οι οποίες προσπαθούν να πείσουν τα κοινοτικά φόρα ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, θα άνοιγε αυτομάτως διάπλατα την πόρτα και για τη δική τους αντίστοιχη πορεία.
Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός...
κ. Μάριο Πρόντι, τις τελευταίες ώρες, επαναλαμβάνει ξανά και ξανά επαναλαμβάνει την ίδια δήλωση, θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να καταδείξει το τι ακριβώς διακυβεύεται με την ελληνική περίπτωση.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες και ο διάσημος αμερικανός οικονομολόγος κ.Ρουμπινί είχε προβλέψει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ έως το 2013, τότε μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια το παράδειγμα της θα ακολουθήσουν και άλλες δυο – τρεις χώρες της Ευρωζώνης. Με αυτές του ευρωπαϊκού νότου να θέτουν πολύ σοβαρή υποψηφιότητα, για να πάρουν σειρά.
Ωστόσο το κλίμα για τη Ελλάδα, αυτή τη φορά, είναι περισσότερο βαρύ από ποτέ και αν δεν αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες απεγκλωβισμού από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, τότε τα περιθώρια ελιγμών θα στενέψουν απελπιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: