Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Το «μέχρι εδώ» της κοινωνίας...

 .Του Ηλία Καραβόλια 

Ορμώμενος από ένα σχόλιο με αιχμηρή γλώσσα, του Γιάννη Αλμπάνη,http://rednotebook.gr /details.php?id=5613 και παρ ότι δεν συμφωνώ με την αριστερή κομματική του παρόρμηση και το ύφος του, εν τούτοις θέλω να … ‘βρίσω’ τους ίδιους που βρίζει, αλλά από άλλη οπτική γωνία, και με άλλα επιχειρήματα.
Είναι πραγματικά απορίας άξιο, πώς επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας σε θέση ευθύνης που να πει ότι «δεν γίνεται να εξοντώσουμε έναν ολόκληρο λαό». Επί δύο χρόνια δεν βρέθηκε ένας που να πει το « μέχρι εδώ » της κοινωνίας και να αναλάβει με προσωπικό κόστος ,την υπεράσπιση της συλλογικής αξιοπρέπειας.
Και φτάσαμε σήμερα, τρείς βδομάδες μετά την συντριβή εκείνων των κομμάτων και 
πολιτικών που έθρεψαν το χρέος και τα ελλείμματα, να μιλάνε, οι ίδιοι και οι επίγονοι τους, ότι ….

τώρα είναι που πρέπει ν καταργηθεί το κομματικό κράτος, η διαφθορά, οι μαιμού συντάξεις και τα επιδόματα, η σπατάλη και η κακοδιαχείριση !
Ζητούν να ξανακυβερνήσουν συνασπισμοί εξουσίας και άτομα που ανδρώθηκαν στην «λέσχη της απάτης» – το Δημόσιο. Και ζητούν να απορρυθμίσουν τις αγορές στην ελληνική οικονομία, τώρα που …δεν υπάρχουν καν αγορές (!) επειδή επίμονα, με εμμονή και ιδεολογικό πάθος, έλεγαν ότι χρειαζόμασταν τα Μνημόνια και απλά δεν εφαρμόστηκαν σωστά! Δηλαδή μας λένε ότι τα Μνημόνια δεν έλεγαν για φόρους , αλλά για περιορισμό σπατάλης , δεν έλεγαν για πτώση στους μισθούς ιδιωτικού τομέα, αλλά για ‘ ευελιξία’ στην αγορά εργασίας, δεν έλεγαν πουθενά για ξεπούλημα εθνικού πλούτου, αλλά για αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις ελλειμματικών ΔΕΚΟ( των οποίων τις κεφαλαιοποιήσεις απαξίωσαν ταχύτατα σε δύο χρόνια, ξένοι χρηματιστές και έλληνες τραπεζίτες- ξέρω καλά τι λέω, πιστέψτε με- ώστε σήμερα να πουληθούν επί πινακίου φακής και αντί 50 δις να μαζέψουμε…3 δις και με το ζόρι)
Μπορεί, όπως γράφει και ο Γ. Αλμπάνης, η ενασχόληση με τα κοινά να ταυτίζεται με την θεσιθηρία και τον άνομο πλουτισμό, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια ταυτίζεται πλήρως( συνέβαινε και παλιότερα φυσικά…) και με την εξυπηρέτηση ξένων και ντόπιων συμφερόντων, άμεσα και έμμεσα.
Επί δύο χρόνια, πρωθυπουργοί και υπουργοί, βουλευτές, Παπαχελάδες, Πρετεντέρηδες, κάθε λογής γραμματείς και φαρισαίοι, δεν έχουν πει ποτέ για τα μέτρα “μα δεν γίνονται αυτά”, ούτε στην τρόικα , ούτε στον ΣΕΒ, ούτε στους τραπεζίτες. Μόνο στην Μέρκελ, από τηλεοράσεως …
Και σήμερα, τι μας λένε ; Ότι ο κόσμος δεν ξέρει να επιλέγει, ο κόσμος δεν έχει μυαλό και ψηφίζει λαικιστές για να βολευτεί ξανά στο Δημόσιο και στην φοροδιαφυγή, ο κόσμος δεν ξέρει ότι η χώρα θα γυρίσει 50 χρόνια πίσω ,επειδή θα μας πετάξουν σίγουρα από το ευρώ και θα έχουμε ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων, με τερματισμό δανείων απο ΕΕ.
Ο κόσμος λοιπόν, δεν έχει μυαλό, δεν ξέρει να επιλέγει, είναι θυμωμένος, ημιμαθής ,παρασύρεται, και αυτοκαταστρέφεται. Ένα εκατομμύριο άνεργοι εργαζόμενοι και πάνω από δύο εκατομμύρια ‘άνεργοι’ μικρομεσαίοι εργοδότες, παρασύρονται και δεν επιλέγουν ‘φιλοευρωπαικά κόμματα’, αλλά, χωρίς να το γνωρίζουν, επιλέγουν την δραχμή, το χάος, την κατάρρευση και νομιμοποιούν ‘ηγετίσκους’, να βάζουν το έθνος σε κίνδυνο, επειδή προτείνουν το ‘ ανέφικτο’ . Επιλέγει αυτούς που θα νομιμοποιήσουν όλους τους μετανάστες, και όχι αυτούς που άνοιξαν τα σύνορα πριν χρόνια, διότι είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων και κεφαλαίων, αλλά σήμερα ζουν σε προάστια, όχι στο κέντρο της πόλης, δίπλα στην φτώχεια και στην εγκληματικότητα…
Όσοι θέλουν να πέσουν και άλλο οι μισθοί, όσοι θέλουν να απολυθεί κόσμος και να κλείσουν επιχειρήσεις- διότι μόνο έτσι λέει η θεωρία ότι θα έλθει ανάκαμψη- όσοι θέλουν να πέσουν συντάξεις και να χαθούν κεκτημένα, είναι ορθολογιστές και θα σώσουν την χώρα, επειδή προτείνουν συρρίκνωση του δημοσίου, πληρωμή του χρέους, συνέπεια στους πιστωτές και στις υποχρεώσεις μας, στις συμβάσεις υπογράψαμε. Οι υπόλοιποι, επιλέγουν υποτίθεται τους ‘κρυφο-κομμουνιστές’ (που εν τω μεταξύ ‘θα’ διορίσουν κόσμο ξανά στο δημόσιο, ‘θα’ αρπάξουν περιουσίες και ‘θα’ δημεύσουν καταθέσεις, κάνοντας την χώρα Κορέα ) είναι αντι-ευρωπαιστές, ανεύθυνοι και επικίνδυνοι ψηφοφόροι, άσχετα αν σε αυτούς πολλοί θέλουν ευρώ και επαναδιαπραγμάτευση, άσχετα αν θέλουν λογιστικό έλεγχο του χρέους και δημοσιοποίηση της έκθεσης Blackrock για τις τράπεζες .
Προβλέπω σε έναν μήνα, ο κόσμος θα πει πολύ πιο έντονα το ‘μέχρι εδώ’ , όσο και αν βομβαρδιστεί από εξωτερικά και εσωτερικά διλήμματα τέλους και καταστροφής. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας , η ΔΗΜΑΡ και ο Κουβέλης, οι ΑΝ/ΕΛ και ο Καμμένος, καθώς και πολλοί σχηματισμοί μικρότεροι, όντως να αποτελούν νέα και επικίνδυνα χωνευτήρια της κακής ελληνικής νοοτροπίας του βολέματος και της κακής νοοτροπίας, αλλά δεν νομίζω ότι αυτά τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων , που θα ξαναψηφίσουν κατά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων ‘ υπεύθυνων’ δυνάμεων, είναι στην πλειοψηφία τους βολεμένοι, επικίνδυνοι και ανεύθυνοι άνθρωποι.
Απλώς, πεινάνε , χρωστάνε και δεν βλέπουν μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους. Έκαναν και αυτοί λάθη, μπήκαν σε ψευτο-ευμάρεια και στα δίχτυα της πίστωσης, ψήφιζαν άχρηστους, αλλά ξύπνησαν. Κατάλαβαν ότι φταίει το Δημόσιο, αλλά ξέρουν ότι το Δημόσιο το κατείχαν συγκεκριμένοι πολιτικοί και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες. Κατάλαβαν πλέον ότι κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδος, που σιτίζουν κάποιους πολιτικούς, εντός και εκτός Ελλάδος επίσης, κάνουν κάτι πολύ απλό: μεταφέρουν πλούτο της κοινωνίας από τα κάτω προς τα πάνω.
Αυτό, δεν είναι ούτε κρυπτο-κομμουνιστική άποψη, ούτε λαικισμός, ούτε συνωμοσιολογία. Είναι η Πραγματικότητα .Και στον τοίχο της θα τρακάρουν όλοι αυτοί που την έφτιαξαν…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: