Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Μαρξιστική Θεωρία και Ανάπτυξη. Επιστολή αναγνώστη στο capital.gr

Αξιότιμε κ. Στούπα,

Ήμουν από τους «τυχερούς» που παρακολούθησα την συνέντευξη του κ. Μηλιού στο Mega, την οποία έχει ο capital ως κύριο θέμα σήμερα. Ο συγκεκριμένος κύριος, τον οποίο δεν γνώριζα, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση λόγω του ύφους του. Ιδιαίτερα (πέραν των αναφορών που γίνονται σε όλα τα ΜΜΕ για την καταπληκτική ιδέα φορολόγησης του τζίρου των επιχειρήσεων) μου έκανε εντύπωση η αλαζονεία που όπως φαίνεται έχει κατακυριεύσει τον Σύριζα. Είπε για τους εφοπλιστές ότι δεν θα ήθελαν να συγκρουστούν με την Κυβέρνηση (εννοούσε του Σύριζα) και γι’ αυτό θα πλήρωναν τους φόρους που θα τους έβαζε. Επιπλέον όταν ρωτήθηκε γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν τον φόρο του 1% και εάν θα ζητήσουν μετά μειώσεις μισθών από τους εργαζομένους τους, απάντησε πως είναι προς το συμφέρον των επιχειρήσεων διότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιτευχτεί εργασιακή ειρήνη.

Είναι πρόδηλο πλέον σε εμένα ότι το «μπάχαλο» που βιώναμε εδώ και καιρό ως κοινωνία (προπηλακισμοί, πορείες, απεργίες κτλ) προκλήθηκε σκοπίμως με σκοπό να εκβιάσουν οι συγκεκριμένοι κύριοι την κοινωνία ολόκληρη. Το θέμα τίθεται ανοικτά πλέον: ή θα κάνετε αυτό που λέμε εμείς ή δεν θα...
αφήσουμε τίποτα όρθιο στην χώρα. Και τώρα που βρίσκονται, όπως θεωρούν, «μια ανάσα» από την εξουσία απερίφραστα διατυμπανίζουν τον εκβιασμό αυτό και μάλιστα τον προτείνουν ως λόγο για την υιοθέτηση της πρότασής του. Δυστυχώς κύριε Στούπα η κοινή λογική έχει ηττηθεί μαζί με την πολιτική. Έχει ηττηθεί και η Δημοκρατία μαζί αφού οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !!! Προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους δια της βίας. Απλά.

Θα σας έλεγα επίσης, ως έκφανση της ήττας της Δημοκρατίας, να δείτε την προπαγάνδα που έχει εκτοξευτεί στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ ως δήθεν σχόλια αναγνωστών. Είναι προφανές ότι άνθρωποι των άκρων εκτοξεύουν απειλές κατά όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους ακόμα και κάτω από άσχετα άρθρα. Είναι προφανές ότι πρόκειται για «επαγγελματίες» του είδους (κομματικά στελέχη) που σκοπεύουν με αυτόν τον τρόπο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ότι δήθεν οι απόψεις τους είναι κυρίαρχες στην κοινωνία. Δυστυχώς ακόμα και εδώ το Ελληνικό δαιμόνιο κατάφερε να διαστρεβλώσει και να υπονομεύσει το δημοκρατικότερο τρόπο επικοινωνίας: το διαδίκτυο.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που δαπανήσατε στην ανάγνωση της επιστολής μου.

ΜΦΧ

Evangelos Katsikis

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: