Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Δελτίο Ειδήσεων Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακεφαλαίωση της εβδομάδος

Χθές κάναμε μιά προσπάθεια να μαζέψουμε όσα έχουν δηλώσει τα στελέχη του Τσίπρα για το χρέος. Σήμερα σταχυολογούμε αυτά που τα ίδια στελέχη αναφέρουν ως οικονομικό πρόγραμμα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Φόρος Κύκλου Εργασιών: Καταργήθηκε για να μπεί ο ΦΠΑ. Επανέρχεται τώρα, σαν φόρος επί του τζίρου κάποιων επιχειρήσεων (πιθανώς όσων έχουν τζίρο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ) ακόμα και των ζημιογόνων. Το πιθανότερο να είναι το 1 %
Φορολογικοί Συντελεστές: Έχει ειπωθεί απλώς ότι θα αυξηθούν χωρίς να έχουν καταλήξει στο πόσο. (σήμερα είναι στο 45%). Το πιό πιθανό να οδηγήσουν σε περισσότερη φοροδιαφυγή.
Υποχρεωτικό δάνειο: Από όσους έχουν ένα συγκεκριμένο εισόδημα και πάνω.. Λένε για 20.000 ευρώ και για 1.200. Τότε μιλάμε για ένα 6%, όταν ο “κεφαλικός φόρος” που...
επεβλήθη και φωνάζουμε όλοι (με πρώτο το “δεν πληρώνω” του ΣΥΡΙΖΑ) είναι 1%
Ανάπτυξη: Οι καταθέσεις των αποταμιευτών στις τράπεζες θα χρησιμοποιηθούν για ανάπτυξη. Μία κουβέντα που ο Στρατούλης που την είπε έδειξε την ασχετοσύνη του, αλλά έδειξε ακόμα και τις προθέσεις τους. Κανείς δε μπορεί να φανταστεί πως το σκέφτονται. Μέχρι να το αποφασίσουν ίσως να μην έχουν μέινει καθόλου υπόλοιπα στα ταμιευτήρια.
Μεγάλες επιχειρήσεις: Έχουν δηλώσει ότι θα κρατικοποιήσουν τις Τράπεζες και θα πάρουν πίσω ΟΤΕ και Ολυμπιακή. Ακόμα θα σταματήσουν κάθε πρόγραμμα αποκρατικοποίησης. Κανένας δε ξέρει με τι χρήματα θα γίνουν όλα αυτά. Είναι πολύ πιθανό να γίνει με τη προσφιλή τους μέθοδο “ντου και δήμευση”. Αυτά όμως μπορούν να γίνουν στην Ουγκάντα του Αμίν Ντα Ντά και όχι σε ευρωπαική χώρα (τουλάχιστον όπως την γνωρίζουμε σήμερα).
Δανειακές ανάγκες : Εάν τολμήσουν οι Ευρωπαίοι να μην δεχτούν τις απόψεις μας, τότε θα δανειστούμε από τους Ρώσους ή τους Κινέζους. Φυσικά μάλλον δεν ρώτησαν τους Κινέζους οι οποίοι ακούνε Ελλάδα και τρέμουνε. Οι Ρώσοι μπορεί να “δανείσουν” αρκεί για αντάλλαγμα  να πάρουν την Χαλκιδική
Ευρώ ή Δραχμή: όπως λένε και οι βουλευτές του κόμματος? Τι διαφορά έχει το να πληρωθεί κάποιος σε δραχμές ή σε Ευρώ?
Αυτά φίλοι μου είναι όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα. Σε ένα μήνα προεκλογικής περιόδου έχουμε να ακούσουμε πολλά ακόμα για τα οποία θα προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: