Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός

Σαμαράς: Αυτονόητο ότι θα είμαι πρωθυπουργός
Σαφές μήνυμα ότι σε περίπτωση που η Νεα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές την Κυριακή ο ίδιος θα είναι ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που θα προκύψει από ενδεχόμενη συνεργασία με άλλα κόμματα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργώντας νέα δεδομένα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό.
Ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε όσους συζητούν τη ν πιθανότητα συνεργασιών με τρίτο πρόσωπο στην πρωθυπουργία και φωτογραφίζοντας με αιχμηρό τρόπο τον Λουκά Παπαδήμο ήταν κατηγορηματικός: «Σε μία δημοκρατία είναι αυτονόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. Νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη; Νομίζετε ότι πολλοί θα θελήσουν να την διεκδικήσουν και μάλιστα χωρίς να την έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λαό; Και γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός, για να έχει πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;»
Η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά ήρθε λίγες ώρες μετά την δημόσια δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φωτη Κουβέλη ότι ο επόμενος πρωθυπουργός «δεν θα είναι κατ' ανάγκη ο αρχηγός...
του πρώτου κόμματος». Είναι επίσης δεδομένο ότι και ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν δέχεται ούτε τον κ. Σαμαρά, ούτε τον κ. Βενιζέλο στην πρωθυπουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
Παραινέσεις για να βρεθεί τρίτο πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είχε απευθύνει και ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του χθες βράδυ στον ΣΚΑΙ. Λίγες ώρες αργότερα ο υποψήφιος βουλευτης της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Βημα fm είπε μεν ότι ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος άλλα πρόσθεσε πώς αυτό δεν μπορεί να αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο, αν τα κόμματα συμφωνήσουν σε μια φόρμουλα συνεργασίας.
Εσωκομματικές πιέσεις πάντως να μην επιμείνει στο όρο της δικής του πρωθυπουργίας δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο κ. Σαμαράς και από άλλα στελέχη της ΝΔ. Κι αυτό για να διευκολυνθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης καθώς εκτιμούν πώς τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και σε άλλους ενδεχόμενους εταίρους μιας κυβέρνησης θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτή
Είναι ενδεικτική η δήλωση του Αρη Σπηλιωτόπουλου ο οποίος αν και δεν το ζήτησε ευθέως άφησε να εννοηθεί ότι «με το αίσθημα ευθύνης που τον διακρίνει» ο κ. Σαμαράς θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο! «Όταν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον, στα πολιτικά αδιέξοδα μπορούν να υπάρξουν λύσεις και μάλιστα λύσεις, οι οποίες προκύπτουν απ' τη συνεργασία όλων των πολιτικών φορέων, που ξεπερνούν ή θα πρέπει να ξεπερνούν τις διαφορετικές πολιτικές ή ιδεολογικές τους τοποθετήσεις» δήλωσε επίσης ο κ. Σπηλιωτόπουλος σήμερα στον Real Fm.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: