Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Τα ίδια και στην Κύπρο αν και ήξεραν. Τελικά κι εδώ και στην Κύπρο κυβερνούν οι πιο άχρηστοι, ανεπαρκείς και αλήτες πολιτικοί...

Απίστευτο μπάχαλο δηλώσεων από την Κυβέρνηση για τον Μηχανισμό Στήριξης

Τελικά η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τους πάντες. Από τη μιά φαίνεται να είμαστε κοντά στον Μηχανισμό Στήριξης και μάλιστα όχι μόνο για στήριξη των Τραπεζών κσι σπό την άλλη γίνονται δηλώσεις βάσει των οποίων δεν γίνονται σκέψεις να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.
Οι πολίτες πραγματικά με τις εξελίξεις αυτές δεν φαίνεται να έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση. Αλήθεια, αφού οι πληροφορίες λένε ότι, μπορεί να ζητήσουμε ένταξη στο Μηχανισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα, γιατί η κυβέρνηση δεν βγαίνει να το πει ξεκάθαρα και προτιμά να θολώνει τα νερά;

Άλλα λέει ο υπουργός Οικονομικών και άλλα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δυνατή η Κυπριακή οικονομία, σημειώνει το ΑΚΕΛ. Ποιον να πρωτοπιστέψει ο κοσμάκης;

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου ξεκαθάρισε σήμερα σε...

σχέση και με σχετικά δημοσιεύματα ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ αλλά ούτε και έχει γίνει κάποια διερεύνηση προθέσεων αναφορικά με το θέμα αυτό.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το πότε η Κύπρος θα αποταθεί στο Μηχανισμό Στήριξης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε σε σχέση και «με διάφορα δημοσιεύματα που φέρουν την Κυπριακή Δημοκρατία να έχει αποφασίσει να αποταθεί στο Μηχανισμό ή ότι και έγιναν και επαφές για ένταξη στο Μηχανισμό» ότι «δεν υπάρχει τέτοια απόφαση και δεν έχει γίνει καμία διερεύνηση πρόθεσης αναφορικά με ένταξη στο Μηχανισμό».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση έχει διάφορες επιλογές μπροστά της αναφορικά με το θέμα που προκύπτει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μια από αυτές τις επιλογές είναι και το θέμα της προσφυγής στο Μηχανισμό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο για ακόμη μια φορά ότι αποφάσεις γι’ αυτό το θέμα δεν υπάρχουν.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα πρέπει η απόφαση για προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, εφόσον παρθεί, να ληφθεί πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «τα πράγματα είναι πολύ δυναμικά» και ότι υπάρχουν διάφορα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη και τα οποία η Κυβέρνηση παρακολουθεί, μελετά και αξιολογεί πολύ στενά στη βάση και των επιλογών που έχει μπροστά της, για να προσθέσει πως «ανάλογα η Κυβέρνηση κινείται και παίρνει τις αποφάσεις της».

Σε άλλη ερώτηση για το αν η Κυβέρνηση θα προσφύγει στο Μηχανισμό Στήριξης όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και συμφωνηθούν τα νέα μέτρα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι στη βάση διαφόρων σεναρίων και στη βάση διαφόρων επιλογών η Κυβέρνηση αξιολογεί αλλά ταυτόχρονα και ενεργεί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων και προς την κατεύθυνση εξυγίανσης της οικονομίας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

«Και άλλες χώρες που μπήκαν στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών είχαν πάντοτε την πολιτική να λένε λίγα πράγματα, διότι η οικονομία είναι ένα ευαίσθητο φαινόμενο και, όπως χθες δήλωσε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, οι πολλές δηλώσεις είναι τελικά βλαπτικές για την οικονομία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν στο μηχανισμό θα ενταχθούμε μόνο για τις τράπεζες, ο κ. Στεφάνου επανέλαβε αυτό το οποίο είπε χθες και ο Υπουργός Οικονομικών ότι δηλαδή «δεν θα συζητούσαμε θέμα μηχανισμού αν δεν υπήρχε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
«Από κει και πέρα υπάρχει και η πιθανότητα, και είναι κάτι που εφαρμόζει ο μηχανισμός, όταν απευθύνεται ένα κράτος μέλος στο μηχανισμό για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο μηχανισμός να αξιολογεί, να συζητά και να θέτει διάφορα ζητήματα που αφορούν την οικονομία του κράτους μέλους» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: