Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Πόσο "δημοκρατικό" είναι να μην δίνεται "περίοδος χάριτος" σε μια νέα κυβέρνηση;

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδος, η σύνθεση της οποίας, είτε μας ενθουσίασε είτε όχι, θα πρέπει-τουλάχιστον από εμάς- να τύχει μιας περιόδου χάριτος.

Στο διάστημα αυτό, θα φανεί εάν η προεκλογική πορεία που είχε τάξει ότι θα ακολουθήσει, σχετικά με τροποποίηση -επί τα βελτίω- του μνημονίου, ακολουθείται με σθεναρή θέση στις επάλξεις του Εθνικού αγώνα για την επιβίωση της χώρας με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Θα πρέπει να αφεθούν στην άκρη – για λίγο καιρό τουλάχιστον- οι προσωπικές και κομματικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες είναι χρήσιμες μόνον όταν συμπίπτουν με τη λογική του ορθού χρόνου.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα χρειάζεται μία συμπαράταξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διεκπεραιωθούν επιτυχώς τα σχετικά αιτήματα τα οποία θα...
επικεντρώνονται στον αντικειμενικό σκοπό που δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την ενίσχυση της Εθνικής οικονομίας και την απαλλαγή από τα μνημόνια με τον πλέον ανώδυνο δυνατό τρόπο για το λαό και με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Εάν αναλώσουμε τις δυνάμεις μας σε εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και συγκρούσεις, το μόνο που θα επιτύχουμε θα είναι, αυτό που επιθυμούν οι σχεδιαστές της διεθνούς οικονομικής κρίσεως, τη καταστροφή της Ελλάδος.

Αυτή η περίοδος χάριτος, δεν θα πρέπει να ληφθεί από την κυβέρνηση σαν συγκατάβαση και σαν “λευκή επιταγή”, αλλά σαν περίοδος δοκιμασίας, κατά την οποία θα διερευνάται επιμελώς η δραστηριότητά της μέσα στα προαναφερθέντα πλαίσια, των οποίων γνώμονας θα είναι το συμφέρον της Χώρας και των Ελλήνων.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρώς υπ όψιν ότι τα περιθώρια οικονομικής αντοχής των Ελλήνων εξαντλήθηκαν και ότι οι όποιες περικοπές θα πρέπει να αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Η πρώτη κίνηση του πρωθυπουργού να μειώσει κατά 30% τις αμοιβές των Υπουργών είναι ένα θετικό βήμα προς τη κατεύθυνση αυτή και θα πρέπει να συμπληρωθεί με αντίστοιχη μείωση των αμοιβών των βουλευτών , δικαστικών καθώς και σημαντικότατη μείωση στο 80% των αμοιβών των διοικητών Οργανισμών και με άμεση κατάργηση των “συμβούλων” ,προσκεκολλημένων , παρατρεχάμενων “αυλοκολάκων” κ.λ.π. παρασιτικώς διαβιούντων ατόμων.

Εξυπακούεται ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση οι μειώσεις αυτές να συσχετισθούν με την άμυνα της Χώρας η οποία εξ αιτίας των ειδικών συνθηκών θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις εν όψει απειλές…

Επιθυμία όλων μας θα πρέπει να είναι η επιτυχία της κυβερνήσεως και προς τούτο θα πρέπει να αναστείλουμε τις όποιες αντιθέσεις μας, στα πλαίσια των όσων αναφέραμε.

Καλή επιτυχία λοιπόν κ. Σαμαρά και μην λησμονείτε ότι εντολέας σας είναι ο Ελληνικός Λαός ο οποίος είναι και η ισχύς σας.Αυτή δε την ισχύ, καλείσθε να τη χρησιμοποιήσετε υπέρ αυτού και της πατρίδος.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: