Σελίδες

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Oι Τσάμηδες διεκδικούν το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας!

20120621-2326
«Γενναίοι! Θάνατος στους Έλληνες, όπου τους βρίσκετε, να τους σκοτώνετε. Η Τσαμουριά μέχρι Πρεβέζης πρέπει να μείνει καθαρά αλβανική. Εκδικούμεθα τους εχθρούς μας, επεκτείνουμε τα σύνορα της αλβανικής μας πατρίδας. Η κραταιά Ιταλία είναι στο πλευρό μας» (Μαζάρ και Νουρή Ντίνος σε ομιλία τους).

Οι Τσάμηδες διεκδικούν και, μάλλον θα τους δοθεί, με την υπουργοποίηση του προέδρου του τσάμικου κόμματος, το υπουργείο Πολιτισμού της Αλβανίας.

Και για όσους δεν κατάλαβαν τι σημαίνει το υπουργείο πολιτισμού μιας χώρας, έστω...
της Αλβανίας, να δοθεί σε τέτοιες ακραίες φωνές "βρυκολάκων", τότε ας ξαναδιαβάσουν την πρώτη παράγραφο!

Και αυτό, για να αποδείξουν, όπως ισχυρίζονται, ότι η Θεσπρωτία είναι και πολιτισμικά δική τους! Θα μας κουφάνουν τελείως... Με το βλέμμα στραμμένο στις βουλευτικές εκλογές, μετά από έναν περίπου χρόνο, ο πρωθυπουργός κ. Σαλί Μπερίσα αναβαθμίζει τη θέση των Τσάμηδων στην πολιτική σκηνή.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με την Κάτοψη (katoci.com), που διακινούνται στα ΜΜΕ των Τιράνων φέρουν ως βέβαιη τη συμμετοχή ως υπουργού Πολιτισμού στην κυβέρνηση του κ. Ίντριζι.

Μία τέτοια εξέλιξη, ωστόσο, κάθε άλλο παρά φιλική προς την Ελλάδα είναι και αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις. Και αυτό, γιατί οργανώσεις και σύλλογοι των Τσάμηδων επιδίδονται τα τελευταία χρόνια συστηματικά σε ανθελληνικές δραστηριότητες, κάποιες εκ των οποίων αγγίζουν τα όρια των προκλήσεων.

HellasOnTheWeb.Org

Δεν υπάρχουν σχόλια: