Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπαδήμος μπερδεύει τις “κόκκινες γραμμές” με τα “κόκκινα φανάρια”! Τέτοιον το έθος, τέτοιες κι οι πράξεις…



“…ἡ δ᾽ ἠθικὴ ἐξ ἔθους περιγίνεται,…”

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, Ηθικά Νικομάχεια [1103α] (15)

του netakias.wordpress.com

Ο δοτός Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη συνεδρίαση του Υπουργικού είπε :

«Η δική μου κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της»

«Ακούω από διάφορες πλευρές για “κόκκινες γραμμές”. Για μένα κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας και η διασφάλιση ενός ασφαλούς μέλλοντος για τους πολίτες της, αυτή είναι η αποστολή αυτής της κυβέρνησης και αυτήν πρέπει να υπηρετήσουμε, με κάθε δύναμη που διαθέτουμε».

Επίσης μεταδίδει κι η Ζέζα Ζήκου σήμερα,...

ο κοινωνικός διάλογος εξπρές, που ξεκίνησε ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει στόχο τη δημιουργία κοινού μετώπου και κυρίως συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, που επιμένει να ζητεί βίαια μέτρα και περαιτέρω αποδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, θέτοντας θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ δεν έχει ξεχάσει και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά διαρρέουν…

Ο Αριστοτέλης μας έλεγε από Αιώνες στα Ηθικά Νικομάχεια ότι η ηθική ενός ανθρώπου έχει ρίζες στις συνήθειες του.

Για τον κ.Παπαδήμο ή καλύτερα mr. Papademos, δεν χρειαζόταν και πολύ να καταλάβουμε τις δικές του συνήθειες.

Σπουδαγμένος στην Εσπερία, απεκατεστημένος επαγγελματικά στο άντρο των βρυκολάκων, την ΕΚΤ και εκλεκτός δοτός Πρωθυπουργός των Μπετατζίδων και των Καναλαρχών.

Είναι λίγο δύσκολο να γίνει Ελληνας Πρωθυπουργός κάποιος που συναγωνίζεται ακόμη και τον ανελλήνιστο ΓΑΠ στην… ”Ελληνικότητα”.

Με την ΔΕΗ απαξιωμένη, το Ελληνικό Αεροδρόμιο έτοιμο “τσιμέντο να γίνει”, όλες τις άλλες ΔΕΚΟ στα τάρταρα του Χρηματιστηρίου, ΠΔΕ…ανέκδοτο, ΟΠΑΠ και τυχερά παιχνίδια στους…εκλεκτούς και τα ακίνητα να έχουν τιμές όσο ένα …μπιτόνι λάδι, αναζητεί “ανάπτυξη” στην σφαγή των Εργαζομένων!

Η Αργεντινή χρεωκόπησε όταν έφτασε το έλλειμμα 11%, η ανεργία 20% κι ο πληθωρισμός 44%. Εχουμε τα δυο πρώτα, πάμε να τριτώσουμε.

Οταν λέει “κοκκινες γραμμές” λοιπόν δεν εννοεί τίποτα άλλο από αυτές των Τραπεζών, που τον πλήρωναν τόσα χρόνια κι όχι των Ελλήνων. Για τους Ελληνες, οι “κόκκινες γραμμές” του ψευδοΠρωθυπουργού μεταφράζονται σε “κόκκινα φανάρια” εξαθλίωσης και εργασιακού Μεσαίωνα.

Οχι οτι δεν θα βγούν τα νούμερα στα χαρτιά, θα βγούν, όπως βγαίνουν και σε άλλες χώρες από όπου περασε η πριονοκορδέλα των Τραπεζών.

Σε χώρες που πέρασαν Γύπες, σαν τον Παπαδήμο, έχουμε ανάπτυξη, Σομαλία +2,6%, Μαλί +4,5%, Γουτεμάλα +2,6%, Χιλή +5,20, Νιγηρία +8,4 % , Κονγκό, +8,8%

Λοιπόν όταν λέει ο ψευδο Πρωθυπουργός σήμερα :

«Εάν δεν κλείσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας σε σχέση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Δεν θα μπορέσουμε, επίσης να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας κατά τρόπο αποτελεσματικό, βιώσιμο και επωφελή»

Ξέρουμε τι εννοεί “ χάσμα ανταγωνιστικότητας ” σε σχέση με τους μισθούς Βουλγαρίας όπως και ξέρουμε το διακύβευμα της απειλής “Δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε με τους εταίρους μας “.

“Κοκκινες γραμμές” για τις Τράπεζες και στα “κοκκινα φανάρια” ο λαός για ένα κομμάτι ψωμί.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

ΠΗΓΗ netakias

Δεν υπάρχουν σχόλια: