Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ανήσυχη η μεσαία τάξη για τα οικονομικά της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Η μεσαία τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τα οικονομικά της, αγανακτισμένη για το υψηλό κόστος των πανεπιστημιακών διδάκτρων και είναι επικριτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς ηγέτες της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση της Heartland Monitor Poll, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, το 50% των Αμερικανών θεωρεί ότι ανήκει στη μεσαία τάξη. Ωστόσο, λιγότερο από το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα οικονομικά ιδρύματα και οι επικεφαλής των μεγάλων επιχειρήσεων συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης της μεσαίας τάξης. Επιπλέον, τα 2/3 των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το Κογκρέσο λειτουργεί εις βάρος τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, η μεσαία τάξη συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και τη σταθερότητα εργασίας. Ωστόσο, σχεδόν το 1/3 των Αμερικανών πιστεύει ότι οι διακοπές, οι μισθολογικές αυξήσεις, η ποιότητα στη νοσηλεία και η ασφάλεια στον εργασιακό τομέα είναι προνόμια της εύπορης τάξης. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Περιοδικού National Journal έλαβαν μέρος 1.000 ενήλικες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: