Σελίδες

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Είναι η δεύτερη (και τελευταία) φορά που αναφέρομαι στην ΑΕΚ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ...

Ένα άκρως «περίεργο» δημοσίευμα φιλοξένησε η «Αυγή». Αμέσως μόλις βγήκε στο προσκήνιο η προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, το επίσημο ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ φιλοξένησε ένα ρεπορτάζ, το οποίο στηρίζεται πάνω σε μια ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Κίνηση Πολιτών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας πριν από σχεδόν 15 μήνες (τον Φεβρουάριο του 2012!) και την ίδια ώρα αγνοεί την τελευταία τροπολογία που ψήφισε το ελληνικό Κοινοβούλιο, δείχνοντας  αρνητική διάθεση απέναντι στην προσπάθεια της ΑΕΚ να γυρίσει σπίτι της και προσπαθώντας να θέσει εμμέσως όρους!
Αναλυτικά το δημοσίευμα: «"Επί τάπητος" έχει μπει και πάλι το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ μετά τον υποβιβασμό της από τη Σούπερ Λιγκ. Ένας από τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης της ομάδας θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν και το... αχανές του ΟΑΚΑ, που, ακόμη κι όταν είναι μισογεμάτο, δεν μπορεί να θεωρείται "έδρα" για τον -τυπικά- γηπεδούχο (το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό). Ήδη στην ΑΕΚ συζητάνε να παίξει η ομάδα τους του χρόνου (ανεξάρτητα τού σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται) στη γειτονική της Νέας Φιλαδέλφειας Ριζούπολη, όσο καιρό βέβαια είναι "αλάνα" το γκρεμισμένο από το 2002 γήπεδο της "Ένωσης", το αποκαλούμενο "Νίκος Γκούμας".
Οι κάτοικοι είναι σύμφωνοι να ξαναγίνει το γήπεδο με τις...

προδιαγραφές τού "Νίκος Γκούμας"... Ο "ισχυρός" εξωδιοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ως όρο για την εμπλοκή του και πάλι στα της ΑΕΚ έχει βάλει να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το θέμα είναι βέβαια "με ποιους όρους"...
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μελισσανίδης, με βασικό "όπλο" του την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είχε διεκδικήσει το 2005 την προεδρία της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά είχε χάσει τις αρχαιρεσίες από τον γιατρό και "θρύλο" της μπασκετικής ΑΕΚ, Χρήστο Ζούπα. Παρουσίασε τότε και μακέτα για γήπεδο 36.000 θέσεων, που μάλιστα το είχε βαφτίσει "Αγια - Σοφιά"!
Το κόστος κατασκευής εκείνης της πρότασης ανήρχετο στα 73.800.000 ευρώ, με τον Μελισσανίδη να προτίθεται -τότε- να καταβάλει ο ίδιος το 20% του ποσού (δηλαδή κοντά στα 15 εκατομμύρια ευρώ). Θα ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο "τεσσάρων αστέρων" (σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ) και θα περιλάμβανε καταστήματα, εμπορική στοά, δύο κινηματογράφους, προπονητήριο μπάσκετ, πάρκινγκ, εσωτερική πισίνα και... "χαμάμ"!
Είναι προφανές ότι "Αγια - Σοφιά" με τέτοιες προδιαγραφές δεν μπορεί να κατασκευαστεί, όχι μόνο γιατί η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει τέτοιες σπατάλες, αλλά και γιατί η "Κίνηση Πολιτών Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας", που έχει κερδίσει όλες τις μάχες κόντρα στα σχέδια "Γρανίτσα" και έχει δικαιωθεί με τελεσίδικη απόφαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, θέτει ως βασικό όρο οι περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές του νέου γηπέδου να είναι ανάλογες μ' αυτές του γηπέδου που γκρεμίστηκε και από την άλλη, η χρήση του να είναι για καθαρά αθλητικούς σκοπούς, όπως αναφέρει η σχετική παραχώρηση του 1934 στους πρόσφυγες, και διαφωνεί με την "εμπορευματοποίηση" του γηπέδου.
"Ένα γήπεδο για την ΑΕΚ είναι θεμιτή επιδίωξη για τους αληθινούς φιλάθλους και φίλους της ιστορικής ομάδας. Δεν είναι αποδεκτό όμως να εμπλέκεται η κατασκευή του γηπέδου με επιχειρηματικά συμφέροντα και εμπορικά κέντρα και να επιδιώκεται η κατ' εξαίρεση υπέρβαση του νόμου (Γενικός Οικοδομικός και Κτιριοδομικός Κανονισμός) προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή ενός μεγάλου εμπορικού - αθλητικού συγκροτήματος στον γνωστό μικρό και ακατάλληλο χώρο των 26,5 στρεμμάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια", αναφέρει σχετική ανακοίνωση της "Κίνησης Πολιτών" στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 και τελειώνει: "Οι πολίτες της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας έχουμε τα ίδια δικαιώματα όπως και οι κάτοικοι άλλων πόλεων να ζούμε με όρους ανθρώπινους, όρους που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους. Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μας, όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν".
Να σημειωθεί ότι η "Κίνηση Πολιτών" είχε καταφύγει στη Δικαιοσύνη και το 2002 και ζητούσε να μην κατεδαφιστεί το γήπεδο της ΑΕΚ. Όμως τότε δικαιώθηκε ο... Γρανίτσας, με τα γνωστά αποτελέσματα!».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: