Σελίδες

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ: Γην τε και ύδωρ, το «win-win situation»;

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ και πόσα θέλει, άραγε, η Τουρκία στην Κύπρο; Ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι που η ίδια όρισε και τους οποίους, με την πολιτική της, επιχειρεί να πετύχει; Το ερώτημα, διατυπωμένο στο 39ο έτος της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής των μισών εδαφών της Κύπρου και στο 58ο έτος απ’ το εναρκτήριο ανθελληνικό πογκρόμ των Σεπτεμβριανών τού 1955 στην Κωνσταντινούπολη με σύνθημα «η Κύπρος είναι τουρκική», μοιάζει, εκ πρώτης όψεως, εντελώς χαζό. Σάμπως και τίθεται από άρτι προσεδαφισθέντα εξωγήινο.
ΩΣΤΟΣΟ , τη χαζομάρα του την υποσκελίζει η εκπεφρασμένη εξυπνάδα των εν Κύπρω κυβερνώντων να προσφέρουν στην Τουρκία μία «win-win situation», καθάπερ εξήγησε την Τετάρτη 5.6.13, στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικ Ρούμπιν, ο προεξάρχων καθοδηγητής του προέδρου Αναστασιάδη, υπερκείμενος και του υπ.Εξ., κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Στυλιανίδης.

ΟΣΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ
 η Τουρκία στην Κύπρο, στη διάρκεια της περιόδου 1955 - 2013, υλοποιηθέντα στην πράξη, απ’ όλες τις έκτοτε άχρι τούδε τουρκικές κυβερνήσεις και τις ελεγχόμενες πάντοτε απ’ την Άγκυρα ηγεσίες τής τ/κ μειονότητας, είναι αιματηρώς και ατιμωτικώς αισθητά σε δύο διαδοχικές γενιές Ελλήνων και τις συνέπειες βιώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οι μόνοι που πολιτεύουν, προσποιούμενοι ότι τ’ αγνοούν, ή πράγματι εθελοτυφλούν, είναι τα διαδοχικώς ενθάδε
κυβερνώντα Ηττημένα Μυαλά.
Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α αποκαλυπτικά τουρκικά κείμενα - βιβλία αποτελούν την εκπεφρασμένη, σταθερή, στρατηγική της Τουρκίας στην Κύπρο και την εκάστοτε τακτική για την υλοποίηση των διαδοχικών στόχων της. Διατυπώνουν ευκρινέστατα ποια είναι ακριβώς η «win situation» που επιδιώκει η Άγκυρα:
(α) Οι Εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ 1956: Απαραβίαστο έκτοτε «κοράνι» της τουρκικής στρατηγικής, όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεών της.
(β) Το βιβλίο «Στην πραγματικότητα ουδείς κοιμόταν» (εκδ. 2001) του ταγματάρχη, το 1957, στο Γραφείο Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ), Ισμαήλ Τάνσου, ο οποίος εκπόνησε και το επιτελικό 
«Σχέδιο Επανάκτησης της Κύπρου» (Κ.Ι.Ρ.), για την υλοποίηση του οποίου η Τουρκία συγκρότησε στην Κύπρο, ως στρατιωτικό βραχίονά της, την τρομοκρατική ΤΜΤ.
(γ) Το «Όσοι έζησαν στη σκιά» (εκδ. 2006) του στρατηγού Κεμάλ Γιαμάκ που διετέλεσε 1ος υποδιοικητής της ΤΟΥΡΔΥΚ 1960, επικεφαλής του ΓΕΠ 1966, διοικητής του Αττίλα μετά το 1974, μέχρι και αρχηγός Στρατού Ξηράς, αργότερα. Και βεβαίως, η κορωνίδα:
(δ) Το «Στρατηγικό Βάθος» (εκδ. 1999) τού σχεδιαστή της νυν Νέο-Οθωμανικής στρατηγικής Αχμέτ Νταβούτογλου, από το 2009 υπ.Εξ. τής ισλαμικής κυβέρνησης Ερντογάν.

Π Ο Ι Ο Υ Σ 
, λοιπόν, από τους γνωστότατους στρατηγικούς στόχους τής Τουρκίας είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει στη «win-win situation», που λέει ότι επιθυμεί η εκφραζόμενη υπό του κυβερνητικού εκπροσώπου κυβέρνηση Αναστασιάδη;

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: