Σελίδες

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Έχασε τον έλεγχο για το θέμα της ΑΟΖ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς;

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δημιούργησε, με πλήρη μυστικότητα, μια Επιτροπή που θα ασχολείται με τα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Αποτελείται από τέσσερις ανώτερους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών που είναι πιστοί στη γραμμή ότι δεν πρέπει να “προκληθεί” η Τουρκία με μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ.
Βέβαια, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της ΑΟΖ μια και είχε για χρόνια άτυπο σύμβουλό του τον πιο ειδικό Έλληνα στα θέματα της ΑΟΖ, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Η σύνθεση της Επιτροπής ΑΟΖ είναι η ακόλουθη:
>Πρέσβης Δημήτρης Χρονόπουλος, Διευθυντής Δ1 (ΟΗΕ και Διεθνείς Οργανισμοί)

>Πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού, Διευθυντής Α4 (Θέματα Τουρκίας)
>Μάνια Δελαλιάν, Διευθύντρια Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας
>Αναστασία Στρατή, Εμπειρογνώμον Δίκαιου Θάλασσας
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι στην Επιτροπή αυτή δεν συμμετέχει κανείς από τους Έλληνες που γνωρίζουν, για χρόνια τώρα, το θέμα της ΑΟΖ, και τους οποίους χρησιμοποιούν άλλες χώρες, ακόμα και οι ΗΠΑ, για να διαφωτίσουν τους αξιωματούχους τους σ’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα.

ΠΗΓΗ: «http://mignatiou.com»

ΣΧΟΛΙΟ «defence-point.gr»: Θεωρούμε το θέμα ως μείζον και το Μέγαρο Μαξίμου οφείλει να αναζητήσει την αλήθεια και να μας την πει, αφού υποτίθεται ότι διέθετε τη δική του ομάδα που μελετούσε το θέμα.
Τι συμβαίνει; Έχει χάσει τον έλεγχο ο Αντώνης Σαμαράς που υποτίθεται ότι θα προχωρούσε στην ανακήρυξη της ΑΟΖ όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο και στη συνέχεια να ακολουθούσε η διαχείριση της υποβολής αντιρρήσεων και ενστάσεων… Ή μήπως όχι και το «μπαλάκι» πέρασε στο υπουργείο Εξωτερικών διότι κάτι προέκυψε στην πορεία;
Δεν νομίζουν ότι πρέπει να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι έχει αλλάξει από όσα μας είχαν πει μέχρι σήμερα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: