Σελίδες

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στην Κύπρο πρόταση για 10 επί πλέον τριήμερα. Εφαρμόσιμο και στην Ελλάδα;

Πολλαπλά οφέλη για τους δημόσιους υπαλλήλους, την ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά και γενικά όλο το φάσμα της κοινωνίας αναμένεται να αποφέρει η πρόταση του Αβέρωφ Νεοφύτου. Η πρόταση στοχεύει στη μετακίνηση των αργιών που «πέφτουν» Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, είτε τη Δευτέρα είτε την Παρασκευή, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους για συνεχείς ημέρες ξεκούρασης. Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ προχώρησε σε αυτή την πρωτοποριακή πρόταση για τα δεδομένα της Κύπρου, που στοχεύει να προσφέρει σε όλους τους εργαζόμενους «ωφέλιμο και ποιοτικό χρόνο στην οικογένεια, που τόσο τον έχει ανάγκη».
Θετική και η Εκκλησία
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σε επικοινωνία του με τη «Σ» ανέφερε ότι με την καλή θέληση από όλους τους εμπλεκομένους, η πρόταση μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε ενδεχόμενη εφαρμογή της «θα προκαλέσει μια μορφή κοινωνικής επανάστασης, αφού θα ευνοήσει όλα τα στρώματα του πληθυσμού».
Από την εφαρμογή της πρότασης θα βγουν όλοι κερδισμένοι, αφού θα αναζωογονηθούν έστω τα συγκεκριμένα τριήμερα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και όσοι απασχολούνται στον τουριστικό τομέα. Παράλληλα, οι γονείς φοιτητών του εξωτερικού θα μπορούν να επισκέπτονται τα παιδιά τους χωρίς να χρειάζεται να χάνουν πολλές ημέρες από την άδειά τους. Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε ότι μελετά εδώ και ένα μήνα αυτή την πρόταση και με όσους τη συζήτησε σε προσωπικό επίπεδο κανένας δεν φάνηκε να δείχνει αρνητικός. Μάλιστα, πριν να προχωρήσει στη δημοσίευση της πρότασής του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ήρθε σε συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, που όχι μόνο δεν προέβαλε αντίσταση, αλλά παρουσιάστηκε θετικότατος για την προώθηση της πρότασης.
«Δεν αλλάζει ούτε η ιστορία, ούτε η θρησκεία. Οι εθνικές και θρησκευτικές εορτές θα γιορτάζονται με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει. Θα γίνονται και οι Λειτουργίες αλλά και τα σωματεία θα συνεχίσουν να διοργανώνουν τις εκδηλώσεις τους». Ο κ. Νεοφύτου έθεσε ως παραδείγματα για μετακίνηση τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και την Εργατική Πρωτομαγιά.
Εφαρμόζεται σε πολλές χώρες
Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται με πολλή επιτυχία στην Αγγλία, σε αρκετές πολιτείες της Αμερικής, αλλά και σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η ΝΟΚΙΑ, όπου οι εργαζόμενοι παρουσίασαν αύξηση παραγωγικότητας. Κλείνοντας ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «η πρόταση έχει κατατεθεί και αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς να βγάλουν ανακοινώσεις στήριξης»
Σε επικοινωνία μας με τον Χάρη Λοιζίδη, πρόεδρο του ΠΑΣΥΞΕ, μας ανέφερε ότι αυτή η πρόταση τούς βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και ελπίζουν να εφαρμοστεί γιατί το όφελος θα είναι πολλαπλό.
από την ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Γιατί άραγε να μην είναι εφαρμόσιμο και στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε βέβαια τις Εθνικές Εορτές 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου; Τα οφέλη πολλά για πολλούς κλάδους.  Οδυσσευς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: