Σελίδες

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η Ιρλανδία στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ εξακολουθεί
να αναμένει να λάβει ένα συγκεκριμένο σχέδιο    από την ιρλανδική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της αγγλο-ιρλανδικής τράπεζας (Anglo Irish bank), δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια.
"Περιμένουμε για το συγκεκριμένο σχέδιο που πρέπει να σταλεί από τις ιρλανδικές αρχές", αναφέρει σε συνέντευξη του στο Ρόιτερ ο Αλμούνια.
"Μόλις το σχέδιο αυτό φτάσει στις Βρυξέλλες θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βγάλουμε μιαν απόφαση το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης για την Παγκόσμια Πολιτική στην πόλη Μαρακές του Μαρόκου.
Ερωτηθείς, πότε η ιρλανδική κυβέρνηση θα στείλει το σχέδιο, δήλωσε: "Δεν ξέρω. Μίλησαν για εβδομάδες όταν ο υπουργός και η κυβέρνηση ανακοίνωσαν το σχέδιο, οπότε (θα γίνει) σε μια από αυτές τις εβδομάδες".
Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ενισχύει με δισεκατομμύρια ευρώ την αγγλο-ιρλανδική τράπεζα και άλλα ιδρύματα για να διασώσει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να αποφανθεί σχετικά με το κατά πόσο το σχέδιο αυτό είναι σύμφωνο με τους κανόνες της Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις.
e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: