Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δώστε μας την Αγιά Σοφιά και μετά διεκδικήστε.....


Posted: 22 Feb 2011 03:02 AM PST
Εφ. Μιλλέτ (Ελληνικής Θράκης) 10-2-2011

«Η Τουρκία είναι ιδανικός εχθρός»
Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, εξαιτίας των αυξανόμενων προσπαθειών για την βελτίωση της τούρκο – ελληνικής προσέγγισης έκανε άσχημο και ακατάλληλο χιούμορ σχετικά με την Τουρκία και τους Τούρκους. Η εφημερίδα χαρακτήρισε την Τουρκία «ιδανικό εχθρό».

Ενώ η Τουρκία έδωσε άδεια για την πραγματοποίηση της λειτουργίας στην Παναγία Σουμελά, το Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής!
Το Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού απέρριψε την αίτηση του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης για την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής στο τέμενος Ζιντζίρλι, το οποίο βρίσκεται στις Σέρρες, την τρίτη μέρα του Μπαϊραμιού.
… Ο δικηγόρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης, Ιλχάν Αχμέτ, στις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι ‘δεν βρίσκει ικανοποιητικούς τους λόγους που προβάλλονται στην απάντηση του Υπ. Πολιτισμού’. Είπε ότι αντιμετώπισαν με θλίψη την απόφαση.
… Μετά την αρνητική απάντηση ο Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών των Τζαμιών Δυτικής Θράκης έκανε γραπτή αίτηση για το τζαμί που βρίσκεται στα Τρίκαλα. Στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο αναφερόταν ότι ο δήμος Τρικάλων είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο τζαμί και το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για το θέμα. Παρόλο που αναφερόταν πως η προσευχή της Παρασκευής και οι όποιες δραστηριότητες πρέπει να γίνουν μέσα στο τζαμί, όχι έξω, δυστυχώς δεν βγήκε σχετική άδεια ούτε για αυτό.
Τότε ο σύλλογος σκέφτηκε το τζαμί Ασλάν Πασά των Ιωαννίνων. Ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά με τον ισχυρισμό ότι το τζαμί είναι Μουσείο και δε μπορεί να κλείσει για τους επισκέπτες δεν πάρθηκε η επιθυμητή θετική απάντηση ούτε εδώ.
… Δυστυχώς, η χώρα μας Ελλάδα δεν δίνει καν άδεια για την πραγματοποίηση της προσευχής της Παρασκευής στα τζαμιά που έχουν απομείνει από τους Οθωμανούς.

Σχόλιο : Αυτό που δεν λέει βέβαια το δημοσίευμα είναι ότι οι προσευχές που θα γινόταν στο τζαμί θα ήταν και ένα όχημα νομιμοποίησης των ψευτομουφτήδων. Διότι αυτοί θα ήταν επικεφαλής στα λεωφορεία. Αλλά αυτή την ¨λεπτομέρεια¨  ξέχασε να την αναφέρει ο αρθρογράφος….


toyrkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: