Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση να τον υπερασπιστούν έκανε για άλλη μια φορά στους οπαδούς του ο Μοαμάρ Καντάφι, σε ένα τηλεφωνικό διάγγελμα μέσω της κρατικής τηλεόρασης.



" Νίπτει τας χείρας του" ο Καντάφι
24/2/2011 9:33:00 μμ
                

Έκκληση να τον υπερασπιστούν έκανε για άλλη μια φορά στους οπαδούς του ο Μοαμάρ Καντάφι, σε ένα τηλεφωνικό διάγγελμα μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Υποκινητής της λαϊκής εξέγερσης είναι η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα, δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Η εξέγερση είναι μια «φάρσα» και οι διαδηλωτές «επηρεάσθηκαν», υποκινήθηκαν, από ναρκωτικά. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχει «ντοπάρει» τους νέους. Μανάδες και πατεράδες βγείτε στους δρόμους και μιλήστε στα παιδιά σας Μαζέψτε τα παιδιά σας και συλλάβετε τους εξεγερμένους, έχετε ευθύνη !»

Σε ένα τηλεφωνικό παραλήρημα, ο Μοαμάρ Καντάφι έριξε την ευθύνη για την καταστροφή της χώρας στον ίδιο του τον λαό, λέγοντας ότι έχει παραδώσει τις εξουσίες του από το 1977 και απλά έχει «ηθική εξουσία».

« Εσείς καταστρέφετε την χώρα και κάνετε το όνειρο των εχθρών - την καταστροφή της Λιβύη- πραγματικότητα. Αν αυτό θέλετε, αν είστε ευχαριστημένοι με την καταστροφή της πατρίδας σας, , καλή τύχη. Εάν η χώρα καταστραφεί, εγώ το μόνο που θα σας πω είναι: σας είχα προειδοποιήσει. Μην με απογοητεύσετε!» δήλωσε ο Καντάφι, νίπτοντας τας χείρας του ουσιαστικά από το αίμα των χιλιάδων θυμάτων της τελευταίας εβδομάδας.

Σε κάποιο σημείο του τηλεφωνικού του διαγγέλματος, ο Καντάφι υποστήριξε ότι δεν θα φύγει από την εξουσία και τίποτα δεν μπορεί να του συμβεί, φέρνοντας ως παράδειγμα την Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας! «Η Ελισάβετ είναι πολύ περισσότερα χρόνια από μένα στην εξουσία και δεν έπαθε τίποτα.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την τηλεφωνική του « ομιλία», ο Καντάφι έδωσε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των νεκρών αξιωματικών και ευχήθηκε ειρήνη στους κατοίκους της πόλης Ζαουίγια, όπου σήμερα εξελίσσονται αιματηρές συγκρούσεις , με την πόλη να ελέγχεται πλέον από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που έδιωξαν τις δυνάμεις του Καντάφι.

Νωρίτερα, σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Αλ Αραμπίγια ο Λίβυος ηγέτης έδωσε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και αποκάλεσε τους νεκρούς αστυνομικούς και στρατιωτικούς της εξέγερσης «παιδιά της Λιβύης.»

real

Δεν υπάρχουν σχόλια: