Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011


Posted: 24 Feb 2011 11:46 AM PST
24-2-2011  ιστοσελίδα του συνδικάτου Τ/Κ δασκάλων   http://www.ktos.org/tr_NEW/

To συνδικάτο Τουρκοκύπριων Δασκάλων (KTÖS), απείργησε στα κεντρικά σχολεία της Λευκωσίας με σκοπό να διαμαρτυρηθεί για την συνεχιζόμενη απαγόρευση των απεργιών από το υπουργικό συμβούλιο, και έκαναν διαδήλωση προς την πρωθυπουργία.

Κατά την πορεία κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨, και ¨ΑΚΠ κόμμα της σαρίας, UBP οι συνεργάτες του¨, ενώ φώναξαν συνθήματα του τύπου ¨Η πατρίδα αυτή είναι δική μας, εμείς θα κυβερνάμε¨ , ¨Αντίσταση, αντίσταση και θα κερδίσουμε¨ και ¨Yπήρχαμε , υπάρχουμε και θα υπάρχουμε¨.
Κατά την διαδήλωση δίπλα στου εκπροσώπους του συνδικάτου βρισκόταν και μέλη κομμάτων που παρείχαν στήριξη.
Στην ομιλία που έκανε ο Γ.Γ. του KTÖS Γκιουβέν Βάρογλου ανέφερε πως το συνδικάτο αγωνίζεται για να ξαναπάρει τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν εδώ και ένα διάστημα και είπε πως « Πρόκειται για αντίσταση. Η απάντηση σε αυτούς οι οποίοι μη θέλοντας να ακούσουν την φωνή των Τουρκοκυπρίων του συλλαλητήριο της 28ης , εκτράπηκαν σε ύβρεις και προσβολές, θα δοθεί στο συλλαλητήριο στις 2 Μαρτίου.»
Ο Βάρογλου θυμίζοντας το σύνθημα ¨Ούτε σκηνή, ούτε κουβέρτα, μόνο μάνα-πατρίδα¨ που έλεγαν οι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που είχαν καταφύγει σε σκηνές στις αγγλικές βάσεις το 1974, είπε ¨και τώρα περιήλθαμε στην κατάσταση να μας λένε ¨Ποιος είσαι ρε άνθρωπε¨ και γίναμε ¨ταϊσμένοι¨. Κρίμα…¨

tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: