Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αντισυνταγματική η διάταξη για τη μείωση 40% της συντάξεως, των κάτω των 55

(6/10/2011)  Αντισυνταγματική η διάταξη για τη μείωση 40% της συντάξεως, των κάτω των 55, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο….Οι εξαιρέσεις δε, θέτουν θέμα ανισότητας
Αοριστίες και ασάφειες στο νέο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που μειώνει δραματικά τις συντάξεις περίπου 500.000 συνταξιούχων, είδαν τα μέλη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ), σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.  Τα μέλη της Ολομέλειας του ΕΣ εντοπίζουν… μελανά σημεία σε διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οποίες δύσκολα θα μπορέσουν να σταθούν στα δικαστήρια.
Πιο συγκεκριμένα, προβλήματα εντοπίστηκαν:
-   Στη διάταξη εκείνη του νομοσχεδίου που προβλέπει τη μείωση των συντάξεων κατά 40% για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί κάτω των 55 και λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ. Η διάταξη αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι αντισυνταγματική αλλά και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα μέσα στην έννοια των οποίων περιλαμβάνεται ο μισθός και η σύνταξη.

-   Σε διατάξεις του νομοσχεδίου που κρίθηκαν ευνοϊκές για τους στρατιωτικούς, κάτι που δημιουργεί προβλήματα ανισότητας…….
–   Στη διάταξη της παραγράφου 10 του 1ου άρθρου του νομοσχεδίου που προβλέπει εξαιρέσεις κατά τον υπολογισμό της σύνταξης όσων θα μειωθούν κατά 40%. Οι εξαιρέσεις αυτές θέτουν θέμα ανισότητας.
Πηγές: Cris Makrygiannis (e-mail)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: