Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Από την λίστα της Τσιλέρ στην λίστα του Ερντογάν





Κατά την διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων ενάντια στο KCM που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και σε πολλές ακόμη πόλεις συνελήφθησαν πάνω από 100 άτομα-μέλη των κομμάτων DTK και ΒDP .
Στις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη, στο Ντιγιαρμπακίρ, στο Μπάτμαν, στην Άγκυρα, στο Ντέρικ και στο Κουρταλάν, συνελήφθησαν 130 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη τοπικών οργανώσεων και στελέχη των DTK και τ ΒDP .
………………..
Έρευνα έγινε επίσης και στο σπίτι της βουλευτή Ντιγιαρμπακίρ Νουρσέλ Αϊντογάν, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια σχετική σύλληψη.
85 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Χτες το πρωί στην Κωνσταντινούπολη ομάδες της αστυνομίας οργάνωσαν ταυτόχρονες έρευνες σε πολλά σπίτια. Οι περισσότερες από αυτές ήταν στις περιοχές Μπαγτζιλάρ, Εσενγιούρτ, Αρναβούτκιοι, Ουσκουντάρ, Μπέιογλου, Σίσλι, Γκαζιοσμάνπασα, Μπαϊράμπασά κα Σουλτάνγκαζί. Συνελήφθησαν 85 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη και διοικούντες του κόμματος BDP καθώς και μέλη διοικήσεων κουρδικών συλλόγων και φορέων. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κωνσταντινούπολης.
………………….
Ο αρχισυντάκτης και αρθρογράφος της εφημερίδας HaberTürk Φατίχ Αλαταϊλί είχε γράψει ένα εντυπωσιακό άρθρο στις 17 Αυγούστου σχετικά με την στρατηγική της νέας περιόδου στον ¨αντιτρομοκρατικό αγώνα¨, και είχε αναφέρει πως υπάρχει λίστα αποτελούμενη από 800 έως 1400 μέλη του κόμματος BDP που θα συλληφθούνε.
…………….
Κατά τις επιχειρήσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα οι συλλήψεις συνεχίστηκαν και στην αναφορά που ετοίμασε το BDP αναφέρεται πως κατά τους τελευταίους έξι μήνες έγιναν τουλάχιστον 3786 συλλήψεις, εκ των οποίων υπήρξαν 1484 προφυλακίσεις.
Χτες η συμπρόεδρος του κόμματος BDP Γκιουλτάν Κισανάκ μιλώντας στην σύνοδο του κόμματος δήλωσε πως ¨Το ΑΚΠ συνεχίζει το κυνήγι των Κούρδων¨. Η Κισανάκ είπε πως ¨Κάποτε υπήρχε η λίστα των εκτελέσιμων της Τσιλλέρ. Τώρα στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει λίστα πολιτικών εκτελέσεων.¨ Ο πρόεδρος του BDP υπενθυμίζοντας πως οι συλληφθέντες είναι μέλη του BDP είπε τα εξής : ¨Κάθε μέρα χαλάζι οι εντολές του πρωθυπουργού, δείχνουν τους στόχους. Κάθε μέρα οι φίλοι μας συλλαμβάνονται. Υπό την ονομασία ¨επιχειρήσεις ενάντια στο KCK¨ συλλαμβάνονται στελέχη μας, μέλη δημοτικών συμβουλίων και εργαζόμενοι στο κόμμα μας. Εάν αυτό είναι λοιπόν το KCK, τότε εγώ γίνομαι πρόεδρος του. Διότι όλοι οι συλληφθέντες είναι φίλοι μας μέλη του BDP.
TourkikaNea

Δεν υπάρχουν σχόλια: