Σελίδες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τα τρία μείζονα κι ο Χριστόφιας


Ειρήσθω

 

| Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Π Ε Ι Δ Η Η ΚΥΠΡΟΣ υφίσταται: (1) Την απειλητική βουλιμία της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. (2) Την επικίνδυνη οικονομική κρίση και: (3) Την υποχρέωση να ασκήσει σωστά την προεδρία της ΕΕ το 2ο 6μηνο του 2012, γι’ αυτούς ως προβαλλόμενους κύριους λόγους, ο πρόεδρος Χριστόφιας απαιτεί… άπαντες να «συνετισθούν» και να συγκροτήσουν
ΥΠΟ την προεδρία του, το είδος της ενότητας που ο ίδιος εννοεί, στη «γραμμή» που ο ίδιος κατά το δοκούν αποφασίζει, τη δική του δηλαδή πολιτική έναντι των τριών αυτών κρίσιμων ζητημάτων, χωρίς ουδενός τις αντιρρήσεις. Η προεδρική απαίτηση συνετισμού όλων των άλλων και της άνευ αντιλογίας υποταγής τους στη χριστόφειον ενότητα και πολιτική, απευθύνεται κατά κύριο λόγο προς: (α) Τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων κ.κ. Αναστασιάδη, Ομήρου, Συλλούρη, Ιωάννα Παναγιώτου, Καρογιάν και: (β) Την πλειοψηφία του λαού, η οποία απαιτεί ήδη την παραίτηση του κ. Χριστόφια.
Α Λ Λ ’ ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η Κύπρος αντιμετωπίζει αυτούς τους κινδύνους, καθίσταται απολύτως κατεπείγουσα η ανάγκη ν’ απαλλαγεί ο τόπος, το συντομότερο δυνατόν από την προεδρία Χριστόφια. Διότι οι κίνδυνοι αυτοί αποβαίνουν επικινδυνότεροι με αυτόν ως πρόεδρο. Επειδή ο ίδιος επί 43 μήνες που προεδρεύει, έδειξε και απέδειξε, κατ’ επανάληψιν, κατά συρροήν και πασιφανώς ότι:
- Όχι μόνο στερείται της στοιχειώδους επάρκειας, της ελαχίστως απαιτούμενης ικανότητας και των αναγκαίων προσόντων να πολιτεύει ορθά ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, αλλά, πολύ περισσότερο, ότι:
- Είναι επικίνδυνο για τον τόπο να συνεχίζει να προεδρεύει. Είναι επικίνδυνο για τον τόπο να αποφασίζει ο Χριστόφιας για την ΑΟΖ και την αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής. Είναι επικίνδυνο να χειρίζεται (κι άλλο) την οικονομία. Κι είναι πιθανότατο το ρεζίλεμα της Κυπριακής Δημοκρατίας ν’ αποφασίζει ο κ. Χριστόφιας για την προεδρία της ΕΕ.
Γ Ι Α ΤΟ καθένα, ξεχωριστά, και όλα μαζί τα κρίσιμης σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος, η πλειοψηφία του λαού βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης εξαιτίας τού ότι εκείνος που τα χειρίζεται, και αποφασίζει γι’ αυτά, είναι ο κ. Χριστόφιας. Και η απόγνωση του λαού πολλαπλασιάζεται εξαιτίας της αποδεδειγμένης επί 73 ημερονύκτια (από 11η Ιουλίου έως σήμερα) αδυναμίας και ανικανότητας των άλλων αρχηγών των κομμάτων να προτείνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, πειστικά και εμπράκτως, την παραίτηση Χριστόφια και τη δημοκρατική διέξοδο στις κρίσιμες περιστάσεις που βιώνει ο τόπος. Επειδή τα μόνα «προσόντα» που, και του λόγου τους, διαθέτουν είναι τα σχεδιαζόμενα αναμεταξύ τους παζαρέματα για τις - μετά από 15 μήνες - προεδρικές εκλογές του 2013… τζι ας πάει το παλιάμπελον!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ακόμα κι αν είσαι Χριστόφιας, μιλώντας στο πέρας της παρελάσεως για την 51η επέτειο της ΚΔ, εκτός από τα συγχαρητήριά σου προς την ΕΦ για τους «άρτιους [μήπως ήθελες να πεις άψογους;] σχηματισμούς», δεν όφειλες άραγε να συγχαρείς και τ’ αδέλφια μας (το αδέλφια, άνευ εισαγωγικών) της ΕΛΔΥΚ που παρέλασαν κι εφέτος μπροστά σου; Ή μήπως ούτε τη συμμετοχή των Ελδυκαρίων με τους σκούρους μπλε μπερέδες στην παρέλαση δεν είχες προεδρικό καθήκον να γνωρίζεις;
Λάζ.Α.Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: