Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

«Στοκάρει» αργό πετρέλαιο για την Ελλάδα το Ιράν


Το... πλωτό σχέδιο του Ιράν για την κάλυψη των αναγκών των βασικών πελατών του και η ελληνική απάντηση στη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ

Picture 0 for «Στοκάρει» αργό πετρέλαιο για την Ελλάδα το Ιράν
Η είδηση έρχεται από την Τεχεράνη, έχει όμως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τηνΕλλάδα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Ιράν, εν όψει του πολύ σοβαρού ενδεχομένου να του επιβληθεί διεθνές εμπάργκο, εξαιτίας της εμπλοκής που έχει σημειωθεί με το πυρηνικό του πρόγραμμα, προχωρά σε «στοκάρισμα» μεγάλων ποσοτήτων αργού πετρελαίου, εν πλω.
Δηλαδή, έχει αποθηκεύσει σε τάνκερ - μαμούθ, τα οποία πλέουν ανοικτά του Περσικού Κόλπου, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου. Με ποιον στόχο; Να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες βασικών πελατών του, στην περίπτωση που το εμπάργκο δεν μπορέσει να αποφευχθεί. Και ποιος είναι ένας από τους βασικότερους πελάτες του Ιράν; Η Ελλάδα!
Σήμερα, υπολογίζεται ότι η χώρα μας καλύπτει περίπου το 40% των πετρελαϊκών της αναγκών από την Τεχεράνη. Αν λοιπόν επιβληθεί το εμπάργκο, τότε η χώρα μας κινδυνεύει σοβαρά να μείνει από καύσιμα. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για τη λειτουργία της.
Ήδη, οι ΗΠΑ έχουν κάνει άτυπο διάβημα στην ελληνική κυβέρνηση, όμως η απάντηση είναι αποκαλυπτική: Από τη στιγμή που καμία άλλη πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν μας κάνει πίστωση, τι να κάνουμε; VORIA.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: