Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Ένωσης Χειμαρριωτών: Το προσωπείο των «μετανοιωμένων» έπεσε


ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΘΕΜΑ: Το προσωπείο των «μετανοιωμένων» έπεσε
Ταραχή προκλήθηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ στην Χιμάρα από επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς και βρισιές κατά των Χιμαραίων και του Ελληνισμού, στην αλβανική γλώσσα. Οι προκλήσεις προήλθαν από επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο τύπου «τζιπ» που εκινούταν από το κέντρο της Χιμάρας προς το χωριό Δρυμάδες. Οι προκλητικές βρισιές κα οι χυδαίες απειλές ξύπνησαν δυσάρεστες μνήμες από προηγούμενα περιστατικά κατά τα οποία Αλβανοί προέβησαν σε ανάλογες πράξεις με σκοπό τον εκφοβισμό των ντόπιων.
Με λύπη τους οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως οι δράστες αυτής της απεχθούς ενέργειας δεν ήταν Αλβανοί αλλά άτομα του περιβάλλοντος του νέου δημάρχου οι οποίοι μεσα στην...
παραζάλη του ποτού, μη μπορώντας να κρύψουν την χαρά τους για την αλλαγή των πραγμάτων στην Χιμάρα, θέλησαν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Συγκεκριμένα οι δράστες ήταν ο πρώην δήμαρχος, Βίκτωρ Μάτος, ο γνωστός από τις σχέσεις του με την μαφία, την καταπάτηση των χωραφιών Γκεντ Γκιώκας, και ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, Αλκεσιάν Παπαβαγγέλη. Πληροφορίες από την Χιμάρα αναφέρουν πως στην παρέα των νταήδων υπήρχε και τέταρτο άτομο. Μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας κάποια ενέργεια από τις αστυνομικές αρχές ώστε να διερευνηθεί το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι δράστες, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
Το προσωπείο που φόρεσαν για λίγους μήνες οι καλποκλέφτες και οι ψευδομάρτυρες κατηγορίας κατά τις εκλογές του 2000 και του 2003 έπεσε. Αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν να κλέψουν την ψήφο του λαού της Χιμάρας γυρνώντας με φυλλάδια τυπωμένα στα ελληνικά και διατρανώνοντας την ελληνική καταγωγή τους.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων εκλογών τασσόμενοι στο πλευρό του σημερινού δημάρχου αυτοί οι άνθρωποι ευαγγελίζονταν την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου. Το πώς θα έρθει η πρόοδος και η ανάπτυξη με πυροβολισμούς, εκφοβισμούς και ανασφάλεια, ας αναρωτηθούν αυτοί που τους στήριξαν και τους έδωσαν την δυνατότητα να χειρίζονται τα δημόσια πράγματα.  ΔΕΡΟΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: