Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ.ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ». Ύποπτη εμπλοκή της Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη- Κούβελου (...κι έχει ο Θεός

Με το θέμα του εγκλείστου Πατριάρχου πρ. Ιεροσολύμων Μακαριωτάτου κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ έχουμε ασχοληθή επανειλημμένως! Στο ζήτημα αυτό έχουμε προσεγγίσει μόνο την ανθρώπινη πλευρά, διότι δεν είναι δυνατόν ένας διατελέσας Πατριάρχης να κατακρατείται έγκλειστος στο διαμέρισμά του, κλειδωμένος απέξω από την διάδοχο εκκλησιαστική διοίκηση του Πατριαρχείου. Ποτέ όμως δεν ασχοληθήκαμε με την κανονική θεώρηση του προβλήματος, καθ’ όσον η αλλαγή Πατριάρχου αναφέρεται στα εσωτερικά ζητήματα μίας άλλης τοπικής Εκκλησίας.

Να όμως, ότι τώρα πια το ζήτημα έφθασε στις στήλες των αθηναϊκών εφημερίδων! «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 27.11.2011 (σελ. 24) έγραψε:
«Όπως αποκαλύπτουν τα Wikileaks Πλεκτάνες και εκατομμύρια για να γίνει Πατριάρχης Ιεροσολύμων ο Θεόφιλος!»

Στο δημοσίευμα, που θα αναγνώσετε παρακάτω, εμπλέκονται η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη, Υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδος τότε, ο Πρέσβυς των ΗΠΑ κ. Τσαρλς Ρις, ο Βασιλεύς της Ιορδανίας κ....

Αμπντάλα, η Κυβέρνηση του Ισραήλ κ.ά. Καταγγέλλεται λοιπόν, ότι για την καρατόμηση του τότε Πατριάρχου κ. Ειρηναίου και την ανάρρηση στο θρόνο του νέου Πατριάρχου κ. Θεοφίλου δαπανήθηκαν αστρονομικά χρηματικά ποσά!

«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο Ελληνας Πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος χθεσινού ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα...πάνω κάτω στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων» γράφει ο έγκριτος εκκλησιαστικός συντάκτης κ. Θωμάς Τσάτσης. Εμείς δεν πιστεύουμε τις πληροφορίες αυτές. Είναι ένας ακόμη τρόπος, ώστε οι Εβραίοι  με τις συκοφαντίες των να πλήξουν την αγία Ορθοδοξία!  Προβαίνουμε στον εξής απλούστατο συλλογισμό: Γιατί σήμερα μόλις φέρνει στη δημοσιότητα το ζήτημα αυτό η Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz; Εάν όντως η Κυβέρνηση του Ισραήλ έλαβεν όντως δέκα τρία εκατομμύρια δολλάρια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ; Γιατί λοιπόν «αποκαλύπτουν» σήμερα το σκάνδαλο αυτό; Προφανώς δεν καταβλήθηκε ένα τέτοιο χρηματικό ποσό, αλλά προβαίνουν στη σχετική δημοσίευση για να εξυπηρετήσουν κάποιους άλλους σκοτεινούς σκοπούς! Αλλά και για να πλήξουν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ως θεσμό!

Εμείς δεν εισερχόμεθα στην ουσία του θέματος, διότι άλλωστε δεν έχουμε το δικαίωμα αυτό. Παρουσιάζουμε όμως τη σχετική ειδησεογραφία, διότι ούτως ή άλλως αναφέρεται σε ένα μείζονος σημασίας εκκλησιαστικό ζήτημα. Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και η Αγιοταφική Αδελφότης  έχουν τον πρώτο λόγο. Εν συνεχεία την ευθύνη έχει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. κ. Βαρθολομαίος.  Είναι ο βασικός Υπεύθυνος για την εν γένει ακαταστασία, που έχει προκληθή στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαάιος είναι εγγυητής της κανονικής τάξεως στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Ας μας το αποδείξει "εδώ και τώρα"!

Εμείς προσευχόμεθα εκτενώς προς τον Κύριο: "Κύριε, παύσον τα σχίσματα των Εκκλησιών"!

  + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 5 Δεκεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: