Σελίδες

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια πρωτιά τής Τουρκορωμιοσύνης σε υπέρβαρους ενήλικες και παιδική παχυσαρκία


 Αναρτώ το παρακάτω κείμενο από το «Ελεύθερη Έρευνα» παρ' ότι θα διαφωνήσω σε πολλά,  επειδή θεωρώ πετυχημένη την σύγκριση των εκπροσώπων μας στο ελληνικό κοινοβούλιο με τους σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατά την γνώμη μου οι ομοιότητες δεν σταματούν στην σωματική παχυσαρκία αλλά και στην «παχυσαρκία» του  πνεύματος που μου δίνει μια άλλη ευκαιρία να τους διακωμωδήσω. Οδυσσεύς
Στην αρχαία Ελλάδα, το κάλλος, η ρώμη, η ανδρεία και η αυτοθυσία συναντούσαν τη γυμναστική, την παιδεία, την υγιεινή και λιτή διατροφή με αποτέλεσμα την υγεία. Στην σημερινή ασιατική τουρκορωμαίικη νεοελλάδα, η απαιδευσία, η διαφθορά και ο ξεπεσμός συναντιούνται με την παχυσαρκία, τις καταχρήσεις και την δεισιδαιμονία με αποτέλεσμα την αρρώστεια σε σωματικό και ψυχονοητικό επίπεδο.

Ανέκαθεν τα κεμπάπ, τα σερμπέτια, τα ραχάτια, τα αραλίκια, η έλλειψη άσκησης, το υπερβολικό βάρος κ.λπ. ήταν χαρακτηριστικά τής Ανατολής (βλ. εικόνες σουλτάνων). Στη σύγχρονη Τουρκορωμιοσύνη, η (παρα)παιδεία και οι βυζαντινοτουρκικές παραδόσεις ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία ελληνική παιδεία και τις ελληνικές παραδόσεις. Παρομοίως συμβαίνει και με την καταγωγή τού λαού μας. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ των νεορωμιών και των αρχαίων ελλήνων. Η Τουρκορωμιοσύνη ζει και βουλιάζει μέσα σε ψευδαισθήσεις.

Στις φωτογραφίες εικονίζονται σύγχρονοι χοντροί πολιτικοί τής Ρωμιοσύνης. Η διαφθορά, που τους διακρίνει, η δολιότητα, η ψευτιά και ο ξεπεσμός, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Σύγχρονο τουρκορωμαίικο σουλτανάτο...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τού ευρωβαρόμετρου για την παχυσαρκία στην Ευρώπη των 27 κρατών, η χώρα μας κατέχει την πρωτιά στους υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες, αλλά και στην παιδική παχυσαρκία. Είναι γνωστό, ότι η τουρκοβυζαντινή μας κουζίνα σε συνδυασμό με την πλαστική αμερικάνικη διατροφή, που έχει υιοθετήσει ο νεορωμιός των ημερών μας, είναι πολύ βαριές και ανθυγιεινές με αποτέλεσμα την πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην παχυσαρκία.

Η κατάσταση όμως, φαίνεται, ότι βρίσκεται εκτός ελέγχου, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, η χώρα μας έχει και την παγκόσμια πρωτιά σε όλο τον δυτικό κόσμο ξεπερνώντας ακόμα και τις Η.Π.Α., τη χώρα, που ως γνωστόν, εισήγαγε για πρώτη φορά στην ιστορία τής ανθρωπότητας το πλαστικό, υπερβολικά επεξεργασμένο και άχρηστο φαγητό, junk-food.

Στο φαινόμενο αυτό έχει συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κατεστημένο των γιατρών και των διατροφολόγων, που πατρονάρεται και χειραγωγείται από τα μεγάλα τράστ των πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων, ποτών και φαρμάκων. Πολλοί διαιτολόγοι τής Ρωμιοσύνης είναι υποχείρια των ξένων πολυεθνικών.

Όμως, το πρόβλημα τού υπερτροφικού και παχύσαρκου νεορωμιού δεν εστιάζεται μόνο στην απαράδεκτη διατροφή του, αλλά και στην έλλειψη άσκησης. Σύμφωνα πάλι με δημοσκόπηση τού ευρωβαρόμετρου, οι νεορωμιοί δηλώνουν, ότι αθλούνται τακτικά μόνο το 3% (!), δηλαδή 4 με 5 φορές την εβδομάδα, ένα ακόμα ποσοστό 8%, ότι αθλείται σχετικά λίγο 2 με 3 φορές την εβδομάδα, το 15% σπάνια δηλαδή 1 φορά την εβδομάδα και η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή το 67% ποτέ (!), με το μέσο ευρωπαϊκό όρο, που γυμνάζεται τακτικά, να κυμαίνεται στο 39%! Επίσης, μόλις το 13% των νεορωμιών δηλώνουν, ότι είναι μέλη κάποιου γυμναστηρίου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης (αν και ελάχιστοι γυμνάζονται όπως είδαμε), ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος είναι 25%.

 


















Παχυσαρκία, ραχάτι, ωχαδερφισμός και διαφθορά. Η Τουρκορωμιοσύνη στο αποκορύφωμά της.


Ως βασικότερη αιτία τής μη άθλησής τους επικαλούνται την έλλειψη χρόνου και την βαριεστιμάρα τους, χρόνο, τον οποίο συνήθως σπαταλούν σε καφετέριες (τεκέδες), ταβέρνες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης καπνίζοντας, πίνοντας καφέδες και αλκοόλ και τρώγοντας υπερβολικά και ανθυγιεινά. (Διαβάστε στην «Ελεύθερη Έρευνα»: Μας πνίγουν τα λίπη τής Ρωμιοσύνης!Χαλβάς, ταραμάς, γιαλαντζί ντολμάς κ.λπ. κ.λπ.Γιαλαντζί αμανέ ΓιουνανιστάνΤα πίνω όλα...
 
Έτσι, αν συμπεριλάβουμε τις πρωτιές τού νεορωμιού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε αλκοόλ, κάπνισμα, ελαφρά και βαριά ναρκωτικά, όλα αυτά συγκεντρωτικά, τότε έχουμε την παρακμιακή και τριτοκοσμική εικόνα τού σύγχρονου νεορωμιού, κοινώς νεοέλληνα. (Βλ. Τελευταίοι σε όλα! Νεορωμιοί-νεοέλληνες: Περίγελως τού πολιτισμένου κόσμου).











Πατέρας Γιγουρτάκη: Ο Νίκος πέθανε από αναβολικά! Η έλλειψη παιδείας τού εικονιζόμενου απέβη μοιραία για τη ζωή του. Ακόμα, οι περισσότεροι από τους ελάχιστους εκείνους άνθρωπους, που ασκούνται συστηματικά και προσέχουν τη διατροφή τους, είναι μπλεγμένοι με αναβολικά και άλλες χημικές ουσίες.


Κάποτε, κατά την κλασική εποχή, ένας σπαρτιάτης βασιλιάς, ο Αγησίλαος, εκστράτευσε στη Μ. Ασία, για να πολεμήσει μαζί με τους μικρασιάτες έλληνες εναντίον των περσών κατακτητών τους και να τους βοηθήσει να ελευθερωθούν από αυτούς. Μετά από κάποιες νικηφόρες μάχες, οι σπαρτιάτες τού Αγησίλαου συνέλαβαν αρκετούς πέρσες πολεμιστές, τους έγδυσαν και τους περιέφεραν γυμνούς μέσα στις ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας. Αυτό το έκαναν όχι για να τους εξευτελίσουν, αλλά για να δείξουν στους άλλους έλληνες, ότι οι παχύσαρκοι και αγύμναστοι πέρσες, που τους είχαν κατακτήσει, δεν είχαν καμία σχέση σε σφρίγος και δύναμη με τους έλληνες, που ήταν γυμνασμένοι και ρωμαλέοι. Αυτό, για να τους ανεβάσει το ηθικό και να καταφέρουν να επαναστατήσουν και να τους διώξουν από τις πόλεις τους, όπως και στη συνέχεια έγινε.

Στην αρχαία Ελλάδα, το κάλλος, η ρώμη, η ανδρεία και η αυτοθυσία συναντούσαν τη γυμναστική, την παιδεία, την υγιεινή και λιτή διατροφή με αποτέλεσμα την υγεία. Στην σημερινή ασιατική τουρκορωμαίικη νεοελλάδα, η απαιδευσία, η διαφθορά και ο ξεπεσμός συναντιούνται με την παχυσαρκία, τις καταχρήσεις και την δεισιδαιμονία με αποτέλεσμα την αρρώστεια σε σωματικό και ψυχονοητικό επίπεδο.


Οι αγύμναστοι και παχύσαρκοι πέρσες, ήταν πάντοτε ντυμένοι με φανταχτερά ρούχα, για να δείχνουν ανωτερότητα επί των αντιπάλων τους, αφού υστερούσαν υπερβολικά σε σωματική διάπλαση και ρώμη έναντι άλλων λαών και ειδικά έναντι των ελλήνων.

Μιμούμενοι τους βάρβαρους πέρσες τής εποχής εκείνης, οι σημερινοί κατ΄ όνομα και μόνον έλληνες (βάρβαροι βαλκανο-ασιάτες στην πραγματικότητα), μη μπορώντας να αντιληφθούν ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν, γελοιοποιούν και διασύρουν το βαρύ όνομα έλληνες, που κουβαλούν στις πλάτες τους, παραμένοντας ουραγοί τής Ευρώπης και τού δυτικού κόσμου.
 

Ανέκαθεν τα κεμπάπ, τα σερμπέτια, τα ραχάτια, τα αραλίκια, η έλλειψη άσκησης, το υπερβολικό βάρος κ.λπ. ήταν χαρακτηριστικά τής Ανατολής (βλ. εικόνες σουλτάνων). Στη σύγχρονη Τουρκορωμιοσύνη, η (παρα)παιδεία και οι βυζαντινοτουρκικές παραδόσεις ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία ελληνική παιδεία και τις ελληνικές παραδόσεις. Παρομοίως συμβαίνει και με την καταγωγή τού λαού μας. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ των νεορωμιών και των αρχαίων ελλήνων. Η Τουρκορωμιοσύνη ζει και βουλιάζει μέσα σε ψευδαισθήσεις.


Με αφορμή το άρθρο αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα καυστικά για κάποιους άρθρα, που δημοσιεύουμε συχνά (π.χ. βλ. Τα κιόσκια τής Τουρκορωμιοσύνης), πληροφορούμε τους αναγνώστες μας, ότι θα συνεχίσουμε να κριτικάρουμε όλες τις τριτοκοσμικές πρωτιές τού απολίτιστου λαού μας και όχι να χαϊδεύουμε τ΄αυτιά των μαζών. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να αντιληφθούμε το ποιοι είμαστε στην πραγματικότητα και όχι να καγχάζουμε και να κομπορρημονούμε για την δήθεν ελληνικότητα και την ανωτερότητά μας. Αυτή η παραδοχή μπορεί κάποια στιγμή να μας βοηθήσει να βγούμε από την κινούμενη άμμο, που έχουμε βουλιάξει εδώ και πολλές εκατονταετίες, αφού ο βόρβορος τής Ρωμιοσύνης φαίνεται, ότι δεν έχει πάτο. Αυτή η έξοδος από το βούρκο, θα συμβεί μόνο αν αντιληφθούμε το πόσο απαίδευτοι και υποανάπτυκτοι είμαστε ως λαός. Μόνο έτσι μπορεί να επέλθει οποιαδήποτε αλλαγή, πρόοδος και εξέλιξη.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η θέση μας περί παιδείας, που πρεσβεύουμε από την αρχή τής δημιουργίας τής «Ελεύθερης Έρευνας», θέση, που θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και στο μέλλον. Θεωρούμε, ότι η παιδεία και μόνον αυτή είναι σε θέση να βγάλει από το τέλμα τον τόσο μικροσκοπικό και ξεπεσμένο κάτοικο αυτής τής τριτοκοσμικής χώρας, που έμαθε να πιστεύει και να βαυκαλίζεται, ότι αποτελεί τη διαχρονική συνέχεια των αρχαίων ελλήνων και τού σπουδαίου ελληνικού πολιτισμού, σε βιολογικό και πολιτισμικό επίπεδο.










Οι σύγχρονοι χοντροί «πέρσες» πολιτικοί τής Ρωμιοσύνης. Η διαφθορά, που τους διακρίνει, η δολιότητα, η ψευτιά και ο ξεπεσμός, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Σύγχρονο τουρκορωμαίικο σουλτανάτο.


Μάλιστα, η παιδεία για να επιτύχει κάποτε το έργο της, θα πρέπει να απελευθερωθεί από τα κρατικά δεσμά και να αναπτυχθεί ελεύθερα, όπως συμβαίνει σήμερα σε σύγχρονες δυτικές χώρες κι όπως ακριβώς συνέβαινε στην αρχαία Ελλάδα, όπου ήταν καθαρά ιδιωτική υπόθεση (χωρίς κρατική καθοδήγηση προστατευόμενη μάλιστα και συνταγματικά, όπως στην Ελλάδα σήμερα, βλ. Μεθυσμένη πολιτεία). Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκαν οι τόσο σπουδαίοι πολιτισμοί και τα τόσα κορυφαία επιτεύγματα τού αρχαίου ελληνικού κόσμου. Για τον ίδιο λόγο η σημερινή δύση προοδεύει, ενώ η Ρωμιοσύνη συνεχώς οπισθοδρομεί.

Ενώ οι πολιτισμοί τόσο τής Ανατολής όσο και τής Δύσης, έχουν αρκετά θετικά στοιχεία, η Ρωμιοσύνη έχει την τάση να υιοθετεί απ΄αυτούς ο,τιδήποτε αρνητικό. Στην προκειμένη περίπτωση τής διατροφής, αφ΄ενός στηρίζεται στην ανθυγιεινή παραδοσιακή ανατολική κουζίνα με τα τηγανητά, τα ντονέρ, τα σερμπέτια κ.λπ. κι αφ΄ ετέρου τα τελευταία χρόνια υιοθέτησε -το επίσης ανθυγιεινό- παρακμιακό δυτικό junk food. 


Για όσο καιρό η παιδεία αυτή δεν δίνεται σωστά στον λαό, ο λαός πρέπει να την ψάξει, να την βρει και να την αποκτήσει μόνος του μέσα από τα βιβλία των αρχαίων και σύγχρονων σοφών όλων των λαών, από τη δύση μέχρι την ανατολή και από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την αρχαία Κίνα.

Δυστυχώς, οι μάζες, που ζητούν το φαγητό τους μαγειρεμένο και μασημένο από κάποιους άλλους, που θα τους το προσφέρουν έτοιμο στο στόμα, (πολιτικούς, παπάδες, δημοσιογράφους, και άλλων ειδών ειδήμονες) είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.


Φταίει ο χοντρός. Ένα παληό προφητικό τραγούδι τού Λ. Κηλαηδόνη.


Ειδικά οι κάτοικοι τής χώρας μας, χρειαζόμαστε άμεσα παραίτηση από τις τριτοκοσμικές και δεισιδαιμονικές παραδόσεις και συνήθειές  μας. Παραδόσεις, που αποτελούν τα κύρια εμπόδια για την πρόοδο και την εξέλιξή μας ως λαός. Μιλάμε για στροφή 180 μοιρών, για πλήρη αναθεώρηση όλων όσων πιστεύουμε και πράττουμε μέχρι σήμερα. Στροφή, η οποία θα φέρει και την οριστική αλλαγή τής μεσαιωνικής, θεοκρατικής και τουρκο-ρωμαίικης παράδοσής μας και την πορεία προς τον πολιτισμό και την εξέλιξη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: