Οι βόμβες σκάνε η μία μετά την άλλη. Και μας τις σερβίρουν στο πιάτο με ειδική κάλυψη για να μην τις πάρουμε χαμπάρι την στιγμή που σκεφτόμαστε πως θα την βγάλουμε αυτόν και τον επόμενο μήνα.
Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με τον όρο ειδικές οικονομικές ζώνες; Θέλει να πει ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εκμετάλευση κάποιου ειδικού χαρακτηριστικού που υπάρχει στην περιοχή απο την επιχειρηματικότητα εκεί θα γίνουν κάποιες φορολογικές διευκολύνσεις και θα σπάσει η γραφειοκρατεία ώστε να υπάρχει κίνητρο.
Επίσης ακούσαμε ότι οι διευκολύνσεις αυτές θα γίνουν για να προσελκύσουμε νέους επενδυτές από το εξωτερικό (βλέπε Γερμανία, Γαλία κλπ). Mην χαίρεσαι φίλε συμπατριώτη. Αυτές τις διευκολύνσεις οι εκπρόσωποί μας στο... κοινοβούλιο (ή κυνοβούλιο, όπως θες πες το) δεν τις κάνουν για σένα. Σε εσένα τόσα χρόνια όταν ήθελες να σηκώσεις κεφάλι, να ανοίξεις κάτι καινούριο η πολιτεία σου έβαζε τρικλοποδιές με την απίστευτη γραφειοκρατεία και τους φόρους. Βέβαια δεν μιλάω για τους επιχειρηματίες-κολλητούς της εκάστοτε κυβέρνησης, γιατί αυτοί τα έπαιρναν έργα με το τσουβάλι και υπερκοστολογημένα επί εκατό από τον φόρο του Έλληνα.
Οι νέες διευκολύνσεις γίνονται για χάρη των νέων κατακτητών που θα μπουν στην Ελληνική αγορά με απολύτως ειδικές συνθήκες. Και για να μην ξεχνάμε όλες τις παραμέτρους μπορούμε να αναφέρουμε και τις δηλώσεις που γίνονται από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και της τρόϊκα για τις συλλογικές εργασιακές συμβάσεις και την εθνικές συλλογικές συμβάσεις. Έτσι οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί θα μπουν στην Ελληνική αγορά με τις επιχειρήσεις τους, θα έχουν φοροελαφρύνσεις, θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από πλευράς του ανάλγητου γραφειοκρατικού μηχανισμού και ταυτόχρονα όταν θα ξεκινήσουν θα έχουν και μισθούς 300-400-500 ¤ το πολύ και τα κέρδη τους θα επιστέφουν στις πατρίδες τους. Και στις υπόλοπες οικονομικές ζώνες όπου δεν θα υπάρχουν ξένες επενδύσεις θα συνεχισουμε κανονικά όπως παλιά.
Σε πολλούς τα παραπάνω ίσως να ακούγονται κραυγές από αριστερά ή συνομοσίες τύπου Λιακόπουλου ή και ακροδεξιές. Αλλά όλα τα παραπάνω είναι πλέον γεγονότα που ακούγονται από επίσημα χείλη. Ούτε αριστερός είμαι, ούτε φαντασμένος ούτε ακροδεξιός. Αυτή η φωτιά που ξέσπασε βλέπουμε ότι μας καίει όλους. Δεν είναι μόνο ο άνεργος, δεν είναι μόνο ο εργαζόμενος, δεν είναι μόνο ο συνταξιούχος είναι και ο Έλληνας επιχειρηματίας που από τέτοιες συνθήκες δεν θα αντέξει και θα αναγκαστεί να αποσυρθεί πτωχεύοντας ή βάζοντας λουκέτο στην επιχείρησή του.
Ένα καλό παράδειγμα που περνάει στα ψιλά είναι το πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο αφορά την Γερμανική επιχειρηματικότητα στην παραγωγή ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών όπως ο Ήλιος και ο Ανεμος που υπάρχουν άφθονα στην πατρίδα μας. Οι Γερμανοί θα το εκμεταλεύονται, θα το πουλάνε σε εμάς, θα το μεταφέρουν στην πατρίδα τους και εμείς θα είμαστε και οι κερατάδες και οι δαρμένοι όπως λέει ο σοφός λαός. Σε αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα θα υπάρχουν φορολογικές ελαφρύνσεις χωρίς προηγούμενο καθώς επίσης και μηδενική γραφεικρατεία.
Γιατί και από την άλλη πλευρά αν το πάρουμε, ας φανταστούμε χρόνια ολόκληρα αν οι κυβερνήσεις με δημόσια ή ιδιωτική πρωτοβουλία έσπρωχναν τους Έλληνες να εκμεταλλευτούν τον Ήλιο και τον Ανεμο...θα είχαμε «χεστεί» στο τάληρο. Τα ίδια ισχύουν και για τα κοιτάσματα χρυσού και πετραιλέου στον Ελλαδικό χώρο που και αυτά θα τα εκμεταλευτούν οι φίλοι του κυρίου Παπαδήμου και του κυρίου Βενιζέλου και των άλλων. Γιατί αν τα εκμεταλευόμασταν εμείς και εξαγωγές θα είχαμε, και εισπρακτέους φόρους θα είχαμε αλλά και θέσεις εργασίας. Προς θεού δεν είμαι εναντίον των ξένων επενδυτών και επιχειρηματιών αλλά όλα αυτά εως του σημείου που δεν ξεπουλάμε εθνικό πλούτο. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση αυτό στο χωριό μου έτσι το λένε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. Επίσης το λένε και δόλο γιατί τόσα χρόνια μόνο με τον παράγοντα ενέργεια θα είχαμε τεράστια ανάπτυξη και όχι μια πτωχευμένη χώρα.
Σε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου είχαν συζήτηση τα «μπουμπούκια» μας ένας υπουργός είπε ότι αν δεν αποδεχτούμε τα μέτρα και δεν πάρουμε την έκτη δόση δεν θα έχουμε ούτε καν ζάχαρη. Θα γελάσουμε πολύ αν μας πούνε αυτοί οι «εθνοπατέρες» τι απέγινε η Ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Αν δεν μπορούμε πλέον να δούμε τον δόλο και όλο το παιχνίδι που παίχτηκε και παίζεται στις πλάτες μας θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και επειδή από μικρός γνώριζα ότι ο Έλληνας δεν σηκώνει την κοροιδία και την σκλαβιά ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, και δεν μιλάω για τους 300 της βουλής, από αυτούς περιμένω πλέον μόνο καταστροφή. Μιλάω για εμάς τους πολίτες και εκτός από τις ευθύνες μας πρέπει να αναλάβουμε και δράση.
Nicolas Tz
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου