Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλο σοκ στην Άγκυρα. Ο Χανίγιε ευχήθηκε στους Κούρδους να απελευθερωθεί το Ντιαγιαρμπακίρ!



Ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς με τον Ισμαήλ Χανίγιε

Τελικά, άσχημα παιχνίδια δεν παίζει μόνο η ζωή, αλλά και η πολιτική. Τη φορά αυτή το "θύμα' είναι η Τουρκία, που φιλοξένησε με μεγάλο πολιτικό κόστος τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγιε, ο οποίος μάλιστα καταχειροκροτήθηκε όταν εμφανίστηκε στην σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), του Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Χανίγιε είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο ηγέτης της Χαμάς, παραφράζοντας το όνομα του συνομιλητή του και προσκαλώντας τον στην Ιερουσαλήμ, είπε: "Η Ιερουσαλήμ περιμένει τον νέο Σελαχαντίν"
Να σημειωθεί ο Σελαχαντίν Εγιουμπί, ήταν ο Κούρδος ηγέτης που έδιωξε τους Σταυροφόρους από...
την Ιερουσαλήμ, η οποία έκτοτε βρισκόταν στα μουσουλμανικά χέρια.
Με βάση το ρεπορτάζ του Ναμίκ Ντουρουκάν, της εφημερίδας Μιλλιέτ, ο Χανίγιε, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ευχήθηκε στον Ντεμιρτάς και τους Κούρδους να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματά τους και να απελευθερωθεί το Ντιγιαρμπακίρ.
Συγκεκριμένα, μετά την αναφορά του Ντεμιρτάς ότι παρά την αντιπολίτευση που κάνει το κόμμα του στην κυβέρνηση Ερντογάν, στο θέμα της Παλαιστίνης δίνει την απαραίτητη υποστήριξη, ο Χανίγιε απάντησε ως εξής: "Κι εμείς ελπίζουμε εσείς οι Κούρδοι να κερδίσετε όλα τα δικαιώματά σας, να έλθουν οι μέρες που θα ζείτε με τη δική σας ταυτότητα.".
Ο Ντεμιρτάς με τη σειρά του είπε: 'Κι εμείς θέλουμε να δούμε την παλαιστίνη ανεξάρτητη".
Τότε ο Χανίγιε έριξε τη βόμβα που έχει σοκάρει την τουρκική κοινωνία: "Κι εμείς θέλουμε να δούμε το Ντιγιαρμπακίρ ανεξάρτητο".
Μέχρι τι στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: