Σελίδες

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Οι Ραγιάδες, ο κυρίαρχος, ο αδελφός και η διαρχία.


Την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς κατά την διάρκεια του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρωθυπουργός ούτε για πρόεδρος του κινήματος.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου και περιμένει τις προτάσεις του Συμβουλίου για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα γίνει μετά τις εθνικές εκλογές και ενώ θα έχει προηγηθεί πρώτα εθνικό συμβούλιο και συνέδριο. Όπως εκτιμάται ο νέος πρόεδρος του Κινήματος θα εκλεγεί τον Ιούνιο.

Παρά τη δήλωση του κ. Γ. Παπανδρέου ότι δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος... πρωθυπουργός ή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς και το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε, η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε πλήρως στο εσωτερικό πεδίο. Η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα γκρίζα σημεία της εισήγησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαλαγιάννης εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση του κ. Παπανδρέου, ζητώντας την άμεση σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Εκεί το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να αποφασίσει την εκλογή προέδρου το ταχύτερο δυνατό, και πάντως ως το τέλος Ιανουαρίου.

Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Σαλαγιάννης, απευθύνθηκε προσωπικά στον κ. Παπανδρέου και τον κατηγόρησε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια λειτούργησε στο ΠΑΣΟΚ περισσότερο ως απόλυτος κυρίαρχος και όχι ως εκλεγμένος πρόεδρος.

«Αρα, έχει δίκιο ο αδελφός μου!», τον διέκοψε εκνευρισμένος ο Γιώργος Παπανδρέου. «Μια φορά ακόμα να παρέμβει έτσι ο αδελφός σας δεν θα μείνει τίποτα από το κύρος σας στην κοινωνία. Ο αδελφός σας μίλησε ως εκπρόσωπος δυναστείας με τη νοοτροπία του πρίγκιπα», απάντησε ο κ. Σαλαγιάννης.

Η κυρία Τόνια Αντωνίου φέρεται επίσης να είπε στον κ. Παπανδρέου : «Εγώ που δεν διακατέχομαι από ραγιαδισμό σας ρωτώ: Το 2004 αλλάξαμε αρχηγό για να μειώσουμε τη διαφορά από τη ΝΔ. Τώρα που παίζεται η ύπαρξη της παράταξης γιατί να μην αλλάξουμε ηγεσία;». Εκτίμησε επίσης ότι αν ο κ. Παπανδρέου παραμείνει πρόεδρος πολλοί συνάδελφοί της δεν θα κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές.

Αλλά και ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος, σημείωσε ότι δεν επιτρέπονται καθυστερήσεις και σκόπιμες ολιγωρίες και πρότεινε τη σύγκλιση ενός συνεδρίου επανίδρυσης πριν από τις εθνικές εκλογές. «Εκλογή όλων των οργάνων και του προέδρου όπως προβλέπει το καταστατικό. Αν και εγώ διαφωνώ με τις ψηφοφορίες στα καφενεία και θα θέσω το θέμα αυτό στο Συνέδριο. Να παρουσιάσουν όλοι οι υποψήφιοι το πολιτικό και ιδεολογικό τους στίγμα. Όχι μέσα από το διαδίκτυο όχι στην πασαρέλα στα κανάλια». Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: