Σελίδες

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: Η αντιμετώπιση των κινδύνων

Παρακολουθούμε με οργή την πολιτική ηγεσία να εκδαπανάται σε θεωρητικές επισημάνσεις και να αφιερώνει χρόνο στο τι οι Τούρκοι ή διάφοροι υπάλληλοι του κατευθυνόμενου ΟΗΕ επιδιώκουν να πράξουν σε βάρος μας. Βλέπουμε μια πολιτική ηγεσία σχεδόν στην ολότητά της έμφοβη και κάθιδρη ενώπιον των αδιεξόδων, που τεχνούργησε η ανερμάτιστη και καταστροφική πολιτική Χριστόφια, με τη συνεπικουρία, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και άλλων κομμάτων.

Παρατηρούμε μια πολιτική ηγεσία που διαζωγραφίζει με τα πιο μελανά χρώματα τα δεινά που ο κυπριακός Ελληνισμός ενδέχεται να υποστεί ξανά μετά το φιάσκο του Γκρίντρι και τον αυτοεγκλωβισμό του Προέδρου και της πλευράς μας στις μηχανεύσεις του ανεκδιήγητου Ντάουνερ και του άχρωμου, αλλά ελεγχόμενου από τους Αμερικανο-Βρετανούς, Μπαν.

Οι επισημάνσεις και οι προφητείες της πολιτικής ηγεσίας δεν μας ενδιαφέρουν. Μας... αφήνουν παγερά αδιάφορους. Ακόμα και ο τελευταίος αχάμπαρος μπορεί να προβεί σε εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις στο Κυπριακό και στην ελληνική πλευρά εξαιτίας των ολέθριων χειρισμών του Προέδρου στο Γκρίντρι. Εκείνο που ενδιαφέρει τους σκεπτόμενους πολίτες και όσους αγωνιούν ειλικρινά για το μέλλον αυτού του τόπου είναι τι συγκεκριμένα τα κόμματα και οι πολιτικοί εισηγούνται για να αντιμετωπιστούν ακριβώς όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι και πώς να ανατραπεί υπέρ μας η παρούσα καταστροφική κατάσταση.

Πρώτα απ’ όλα, πώς διασώζεται η Κυπριακή Δημοκρατία και, έτι σπουδαιότερον, πώς δεν θα εξανδραποδισθεί και δεν θα χαθεί ο κυπριακός Ελληνισμός. Οι Τούρκοι και όλοι οι διατεταγμένοι υπάλληλοι του ΟΗΕ δεν θα αποτολμούσαν να σκεφτούν καν οποιαδήποτε δολιότητα εναντίον μας αν είχαμε ηγεσία με αξιοπρέπεια, με περηφάνια, με πολιτικό ήθος, που να νοιάζεται μόνο για την επιβίωση του τόπου και του Ελληνισμού και όχι για τα κομματικά, τα προσωπικά ή τα προεκλογικά τους.

Σε λίγες ημέρες θα συνέλθει το λεγόμενο «Εθνικό Συμβούλιο». Αυτό το Σώμα καλείται να αυτοδιαλυθεί για να παύσει να διασύρεται και να γελοιοποιείται. Δεν είναι ούτε «Εθνικό» ούτε «Συμβούλιο». Είχε δίκαιο ο Γ. Περδίκης όταν το χαρακτήρισε ως γουμά, αν και στον πραγματικό γουμά υπάρχει σοβαρότητα, τάξη και υπευθυνότητα. Τι να συζητήσουν οι πολιτικοί σε ένα διήμερο; Κάνουν λόγο για νέα στρατηγική. Με ποιον στόχο; Τη διζωνική; Μα, ακόμα να συμφωνήσουν στην ορολογία και στο περιεχόμενό της.

Μόλις προχθές στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ παραδέχθηκε ότι κάθε ηγέτης έχει -αν έχει…- τη δική του ερμηνεία ή αντίληψη περί διζωνικής και περί ομοσπονδίας. Είναι και το άλλο πρωτοφανές: Επειδή πριν από 35 χρόνια αποφασίστηκε ότι, με τις τότε καταθλιπτικές, για την πλευρά μας, συνθήκες, η λύση θα ήταν δικοινοτική ομοσπονδία, η ηγεσία μας έμεινε κολλημένη σε μια καθαρά τουρκογενή και τουρκοφρενή εισήγηση, που κατέθεσε ο Ντενκτάς, με υποκίνηση και ενθάρρυνση των Βρετανών.

Οι ηγέτες μας θέλουν αλλαγή στρατηγικής; Από εδώ να αρχίσουν! Τέρμα στη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που οδηγεί αφεύκτως και με μαθηματική και Νταουνέρεια ακρίβεια στην τουρκοποίηση της Κύπρου και στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ξεκάθαρες κουβέντες: Οι Έλληνες αυτού του τόπου αξιώνουν απελευθέρωση με απαλλαγή από τον Αττίλα και τους εποίκους. Το Κυπριακό δεν είναι… δικοινοτικό πρόβλημα. Είναι διεθνές πρόβλημα τουρκικής εισβολής, κατοχής, εθνοκάθαρσης και απειλών κατά της ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προκαλούμε όλους τους πάνσοφους ηγέτες μας:

Πώς κατάντησαν το Κυπριακό δικοινοτική διαφορά και διά του Χριστόφια απάλλαξαν την Τουρκία από την κατοχή και τα εγκλήματά της; Κοντός ψαλμός: Οι ηγέτες να σοβαρευτούν, επιτέλους, και να αναζητήσουν βοήθεια από ειδικούς, ακαδημαϊκούς, συνταγματολόγους και άλλους εμπειρογνώμονες, επειδή οι σκεπτόμενοι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια την όποια κρίση και ενέργειες Προέδρου και ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: