Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Όλοι την Κυριακή στην 5η Λεωφόρο για την παρέλαση


Νέα Υόρκη.- Με τη μεγάλη εθνική παρέλαση στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, την Κυριακή 25 Μαρτίου, για πρώτη φορά ανήμερα της εθνικής επετείου, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης και της ευρύτερης τριπολιτειακής περιοχής, για την 191η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Η τελευταία πανομογενειακή συγκέντρωση θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία και των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς που έρχονται και φέτος από την Ελλάδα για την παρέλαση, την ερχόμενη Πέμπτη στις 7:30 το βράδυ στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στη 1:30 μ.μ, από την 64η έως την 79η οδό και θα μεταδοθεί ζωντανά για έκτη χρονιά φέτος από το Channel 9 του δικτύου FOX, από τις 2 -4 το απόγευμα.
Εκατό ομογενειακοί φορείς, (κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι, οργανισμοί) είχαν δηλώσει συμμετοχή μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μαζί με 47 άρματα.
Τελετάρχης θα είναι ο φιλέλληνας Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης Ρόμπερτ Μενέντεζ, ως «επίτιμος» τελετάρχης θα παραστεί ο Ολυμπιονίκης της Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, ενώ το κεντρικό...
σύνθημα της φετινής παρέλασης θα είναι «Αλληλεγγύη στην Ελλάδα» (Solidarity with Greece).
Την Ελληνική Πολιτεία θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές Ηλίας Καρανίκας (Ευρυτανίας – ΠΑΣΟΚ) και Νίκος Παναγιωτόπουλος (Καβάλας- Ν.Δ.), ενώ την κυπριακή κυβέρνηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά, που θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για το 40ο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, στις 24 Μαρτίου, στο Terrace on the Park.
Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων αυτής της εβδομάδας στη Νέα Υόρκη  ξεκινά με την καθιερωμένη δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που παραθέτει απόψε στο Gracie Mansion, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλουμπεργκ.
Μεθαύριο, Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα ο πρόεδρος του Μπρούκλιν, Μάρτι Μάρκοβιτς διοργανώνει εκδήλωση για την Ημέρα Ελληνικού Πολιτισμού στο Brooklyn Borough Hall – Grand Rotunda (209 Joralemon Street).
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει, παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο Bowling Green Park στην καρδιά της Wall Street.
Το βράδυ της Παρασκευής (7μμ) θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο δείπνο της Ομοσπονδίας στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν οι πρωτεργάτες για τη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών. Η τιμή του εισιτηρίου είναι $50 δολάρια.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου θα διοργανωθεί για τέταρτη χρονιά η εκδήλωση επίδειξης χορευτικών συγκροτημάτων στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια. Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, παρουσία και των Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.
Το βράδυ του Σαββάτου (7μμ) θα λάβει χώρα το επίσημο δείπνο της παρέλασης, για πρώτη φορά φέτος στο ξενοδοχείο «Πλάζα» του Μανχάτταν, όπου θα τιμηθούν ο Τελετάρχης, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και οι χορηγοί. Οπως ανακοινώθηκε, το μουσικό μέρος της βραδιάς θα αναλάβει η νεαρή Ελληνίδα σοπράνο, Αναστασία Ζαννή. Η τιμή του εισιτηρίου είναι $200.
Το πρωί της Κυριακής 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου και εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία, και θα ακολουθήσει, στις 12 το μεσημέρι, η καθιερωμένη δεξίωση στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου Pierre. (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις).
Μετά το τέλος της παρέλασης, στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 25 Μαρτίου, θα παρατεθεί δεξίωση για την εθνική επέτειο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη των οργανισμών Pan Gregorian της Νέας Ιερσέης, Metro New York – Long Island, και Upper New York- Connecticut.
Το βράδυ της Κυριακής, στις 8 μμ,  θα ακολουθήσει ανοιχτή εκδήλωση στο Σταθάκειο Κέντρο.
Τέλος, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Grand Prospect Hall του Μπρούκλυν με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.
ΠΑΝΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
Χαιρετίζοντας την πανομογενειακή συγκέντρωση της περασμένης Πέμπτης ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Γιώργος Ηλιόπουλος συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που εργάζονται για την παρέλαση «για το χρόνο που διαθέσατε, για το μεράκι και κυρίως την αγάπη που βάζετε σ’ αυτό που κάνετε.» Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο Ελληνισμός θα δώσει ένα βροντερό παρών στην παρέλαση της Κυριακής 25 Μαρτίου, «θα γεμίσουμε την 5η Λεωφόρο, ελπίζουμε να βαφτεί όλη μπλε, θα δείξουμε περηφάνεια για την καταγωγή μας και υποστήριξη ηθική για την πατρίδα που περνάει δύσκολες ώρες», σημείωσε.
«Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για την επιτυχία της παρέλασης. Να είμαστε όλοι μαζί στην 5ηΛεωφόρο, να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στην Ελλάδα, να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα της Κύπρου για την επανένωση και την ελευθερία της», τόνισε στο χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος της Κύπρου Κούλα Σοφιανού, και πρόσθεσε, «να δείξουμε πόσο δυνατά χτυπάει η καρδιά του Ελληνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία και για να δώσουμε το μήνυμα ότι ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές ο Ελληνισμός αναγεννάται».
«Η παρέλαση δεν είναι της Ομοσπονδίας. Η παρέλαση είναι δική μας, ολόκληρης της Ομογένειας. Και σήμερα που η Ελλάδα κινδυνεύει και σήμερα που η Ελλάδα αγωνίζεται για την ελευθερία της, την οικονομική, είναι υποχρέωση όλων μας να έχουμε μια παρέλαση δυνατή», τόνισε ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, Φίλιπ Κρίστοφερ, επισημαίνοντας πως αποτελεί «διπλή υποχρέωση» η παρουσία όλων στην 5η Λεωφόρο, καθώς τιμώμενος φέτος είναι ο φιλέλληνας γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος στηρίζει όλα τα εθνικά θέματα.
Αναφερόμενος στο επίσημο δείπνο στο Plaza Hotel το οποίο θα στοιχίσει όπως είπε  77.000 δολάρια και για το οποίο -μέχρι την ημέρα εκείνη- 12 χορηγοί είχαν προσφέρει το ποσό των $5,000 δολαρίων έκαστος, ο κ. Κρίστοφερ κάλεσε κυρίως τις εθνικοτοπικές Ομοσπονδίες και τους συλλόγους να στηρίξουν την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.
Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης και υπεύθυνος για την τηλεοπτική μετάδοση Τζον Κατσιματίδης, αφού ανέφερε ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πέρυσι με την ζωντανή μουσική «δεν έγινε σκόπιμα», σημείωσε ότι αποφασίστηκε φέτος η εξέδρα του «Fox» να μεταφερθεί πιο κοντά στην 68ηοδό, ενώ η εξέδρα των επισήμων να στηθεί κάτω από την 67η οδό στην 5η Λεωφόρο. Η μετάδοση, όπως είπε, ανατέθηκε στους ομογενείς Ερνι Ανάστο και Νικολ Πεταλλίδη, ενώ θα συμβάλουν ακόμα ο Νικ Γκρέγκορυ και η Τζιλ Νικολέττι.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Ντίνος Ράλλης ζήτησε να εκμεταλλευτεί η Ομοσπονδία το 20λεπτο των διαφημίσεων που παραχωρείται από το τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο υπεύθυνος της Επιτροπής Λευκώματος Γιώργος Κίτσιος ανέφερε ότι οι εισπράξεις μέχρι τη στιγμή εκείνη ανέρχονταν στις $61.500, ενώ ο κ. Βασίλης Εγγλέζος, εκ μέρους της Επιτροπής Λαχείου, ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 5,000 δολάρια από τα 500 λαχεία που πουλήθηκαν.
Οι πωλήσεις του λαχείου θα συνεχιστούν και μετά την παρέλαση, καθώς η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου.
Παρέμβαση στην πανομογενειακή έκανε και η κ. Δέσποινα Λαλάκη, εκ μέρους του Greek Solidarity Network.

Δεν υπάρχουν σχόλια: