Σελίδες

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κι όμως! Ο Σαμαράς τρίβει τα χέρια του με τη συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ...


Γιατί η ΝΔ χάρηκε με τις "200.000" που πήγαν να ψηφίσουν τον Βενιζέλο. Το ένα χέρι νίβει τ' αλλο, τώρα, με τα δύο κόμματα εν όψει των εκλογών

Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Το πρώτο σκέλος του σεναρίου εκτελέστηκε κανονικά και με το παραπάνω. Στο ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να έχουν ψηφίσει πάνω από 200.000 άνθρωποι. Σε τέτοιες συνθήκες, γενικά και ειδικά, το νούμερο είναι τεράστιο. Καμιά σημασία δεν έχει το ποσοστό που πήρε ο Βενιζέλος. Σημασία έχει ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συσπειρώνεται. Αλήθεια ή ψέμματα επίσης μικρή σημασία έχει. Σημασία έχουν οι εντυπώσεις. Και την ώρα που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν στο 8-10%, οι εικόνες με τις ουρές να ψηφίζουν, αλλάζουν το σκηνικό. 
Νομίζετε ότι αυτό "τρόμαξε" την ΝΔ; Όχι φυσικά. Κι ας άρχισαν δήθεν οι Μιχελάκηδες να ....αποδομούν τον κ. Βενιζέλο. Εδώ αρχίζει το δεύτερο... σκέλος του σεναρίου. Η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει τον μπαμπούλα της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ για να...
 αυξήσει και τη δική τη συσπείρωση και να περιορίσει τις διαρροές προς Καμμένο και άλλους. "Είδατε που το ΠΑΣΟΚ ξανασυσπειρώνεται; Αφήστε τα πειράματα και μαζευτείτε πάλι!" θα λέει η Συγγρού στους δικούς της για να τους φοβίσει.
Και πάμε στο τρίτο μέρος: Όσο θα συσπειρώνεται η ΝΔ, τόσο θα συσπειρώνεται και το ΠΑΣΟΚ. Θα ανεβάζει ο ένας, θα ανεβάζει και ο άλλος τα ποσοστά του. Το ένα χέρι νίβει τάλλο. 
Ενδιαμέσως βέβαια θα "πλακώνονται" και μεταξύ τους. Αλλά κι αυτό, τμήμα του σεναρίου είναι στο δρόμο προς τις εκλογές. Θα πλακώνονται μεν, αλλά θα έχουν κι έναν κοινό παρονομαστή: Και τα δύο κόμματα θα εμφανίζονται στην ίδια πλευρά, της "σοβαρότητας και της υπευθυνότητας", καταγγέλοντας όλους τους άλλους που "δημαγωγούν και ασκούν την πολιτική της δραχμής", για να τρομοκρατούν το εκλογικό σώμα.
Εν κατακλείδι, στη ΝΔ οι σοβαροί (και όχι οι αφελείς) τρίβουν τα χέρια τους με το σκηνικό που στήθηκε στο ΠΑΣΟΚ.
 Ο Σαμαράς θα μπορούσε και να έχει τηλεφωνήσει στον παλαιό του φίλο Βενιζέλο και να του έχει πει: "Βαγγέλη μου, σ' ευχαριστώ!" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: