Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ «ΖΩΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ» ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΑΠΕΙΛΟΥΝ!


Χθές το πρωί γυρίσαμε τα ρολόγια μας…70 χρόνια πίσω!

1eleytheroiskopΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
 
Μια φορά και ένα καιρό, μια γριά, μπήκε μέσα σε ένα ρέμα για να περάσει απέναντι. Έτσι κάπως, την πήρε το ποτάμι και πνίγηκε…

Διολισθαίναμε για 10ετίες στο παράλογο, αφήνοντας απλώς τον κάθε ένα δίπλα μας, να κάνει ένα μικρό «γεφύρι» ανάμεσα στην εκκεντρικότητα και την προσωπική του ψευδαίσθηση για την ζωή.

Έτσι ο εθισμός, η μη- αντίδραση μας απέναντι στο μη-λογικό λειτούργησε σαν πόρτα στο σημερινό, πολιτικό τύπου, παραλήρημα:

· Η κυβέρνηση, βασισμένη στη λογική του «δεν αντιδρούν άρα συνεχίζουμε» προχώρησε βήμα- βήμα από τις αντικοινωνικές μεθοδεύσεις και το κόψιμο των συντάξεων στην ανοικτή ταύτιση με τον επιτιθέμενο, εν προκειμένω «νταβατζήδες», ξένες κυβερνήσεις καιFunds. Σήμερα στέκεται απέναντι...
στους πολίτες με ένα στελεχικό δυναμικό εθισμένο στο παράπλευρο κέρδος που θεωρεί απολύτως φυσικό, να μας αντιμετωπίζει όλους σαν «εχθρούς».

· Στην αρχή έμοιαζε με λεκτικό παιχνίδι να λες ότι έχουμε να κάνουμε με «εκτροπή» ή «ξένη Κατοχή». Μέχρι που μπήκαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, σχεδόν όλοι οι «καθώς πρέπει» στο παραλήρημα. Δεν υπάρχουν πλέον «αντι-Μνημονιακοί» υπάρχουν… πλέον υποψήφιοι τρομοκράτες. Για να μην πετάξει κανείς λ.χ. γιαούρτι στους επισήμους, είναι λογικό να στηθούν τυφέκια προσβολής 0.50 caliber.

· Σήμερα π.χ. θεωρήθηκε φυσικό να γίνεται παρέλαση με χιλιάδες αστυνομικούς που φύλαγαν «το καθεστώς» από κάτι νοματαίους, που ήθελαν να δουν τα παιδιά τους ή να βγάλουν το άχτι τους εντός κοινωνίας και φυσικά εντός λογικής…

· Ήμουν στην Αγία Παρασκευή όπου καθυστέρησε η παρέλαση μία ώρα, επειδή οι «αρχές» φοβόντουσαν τι θα κάνουν 20 παρίες- αριστεριστές. Εκατοντάδες μωρά ζαλισμένα κάτω από τον ήλιο και κάτι βαθμοφόροι της Δημοτικής Αστυνομίας και της κανονικής Αστυνομίας να νομίζουν ότι ανατρέπουν στο Γράμμο τους αναρχοκομμουνιστάς- εκεί απέναντι από τα πεϊνερλί του «Βενέτη». Δεκαετίες είχα να δω κάτι τέτοιο. Και τόσο τρόμο από όταν ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Πατησίων, το 1968, με άγημα στρατιωτών και μπαντίνα του Δήμου, ανέμενε στον Άη- Δημήτρη των Όπλων «να καλωσορίσει τον επαναστάτη δήμαρχο»!

ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΑΝ «ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ» ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ, ΤΑΧΑ ΩΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ, ΤΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.

Έχετε δει παραληρηματικό να εγκαταλείπει εθελουσίως το παραλήρημα;

ΟΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ «ΖΩΤΙΚΟ ΨΕΥΔΟΣ» ΕΠΙΚΕΡΔΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΟΙ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ΑΠΕΙΛΟΥΝ!

Άντε πάλι τώρα τα ίδια: με μνήμες «μίξερ» από Χούντα, ανώμαλες περιόδους ή και Κατοχή, από εξουσιοφρενείς «υπαλλήλους», κονομησάριους, δειλάρες, τσάτσους, κότες, λαγούς, νάνους, δοσίλογους και ικέτες του προσωρινού πόστου.

· Λογικό θα πείτε. Η εμπειρία δεν μεταβιβάζεται. Χώρια που το σκηνικό το έστησαν δήθεν μορφωμένοι, Κοινωνικοπαθείς, που έκαναν την συμβολική «πατροκτονία» τους βάζοντας τα με ό,τι ήταν πασέ ή ντεμοντέ. Κάνοντας δηλαδή βίζιτες με την Ιστορία…

ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ. ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ Η (ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΟΙ) ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΡΗΓΜΑΤΟΣ…

Και έτσι είχαμε παρελάσεις «κεκλεισμένων των οδών».

Ε, λοιπόν να το πω απλά, ουδέποτε καθεστώς που αντιμετώπισε με αστυνομικά μέτρα τους πολίτες, δεν επεβίωσε: από τον Πινοσέτ των νεοφιλελεύθερων έως τον Ιωαννίδη, τον Ενβέρ Χότζα και τον Τσαουσέσκου.

ΑΥΤΟΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΙ «ΗΓΕΤΕΣ», ΟΙ ΕΔΩ ΩΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΙ»… ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ!

Έτσι αν συνεχίσουν, με την λογική ότι «όσο δεν αντιδρούν θα τους πατάμε» και θα έχουμε την πρώτη… δικτατορία φλώρων και Nerds, παγκοσμίως!

Ξέρετε, αυτούς που έλεγαν ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν σφαγέας, κάνοντας ακροβατικά άλματα ανάμεσα στο χρόνο και την λογική: ο Γέρος του Μωριά θα μπορούσε κάλλιστα να ιδρύσει, όπως αυτοί οι βλαμμένοι, μία Μ.Κ.Ο και να πάρει ένα διδακτορικό σχετικό με την «Ενδο-Οθωμανική Συνεννόηση και την τέχνη της πειθούς» ή κάτι τέτοιο…

Είναι αργά για να φοβόμαστε.

"Εις τον καιρό του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνο δια την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρό του Δράμαλη, όπου ήλθε με τριάντα χιλιάδες στράτευμα εκλεκτό, ούτε ποτέ, μόνο εις το προσκύνημα εφοβήθηκα. Η Ρούμελη ήτον όλη προσκυνημένη, η Αθήνα πεσμένη, τα ρουμελιώτικα στρατεύματα διαλυμένα, μόνον η Πελοπόννησος ήταν μεινεμένη με τα δυο νησιά Ύδρα και Σπέτσαις, οπού είχαν δύναμιν. Ο Κιουταχής είχε πάρει προσκυνοχάρτια, επάσχιζε να πάρη κι ο Ιμπραϊμης δια να στείλη εις την Κωνσταντινούπολιν, και όταν ή ο μινίστρος της Αγγλίας ή άλλης δυνάμεως εμεσίτευαν εις τον Σουλτάνον δια την Ελλάδα, να τους αποκριθή, ποιά Ελλάδα; Η Ελλάς είναι προσκυνημένη, και να τα προσκυνοχάρτια τους. Εκτός από μερικοί κακοί άνθρωποι, ιδού οι άλλοι επροσκύνησαν. Τότε αι δυνάμεις δεν είχαν τίποτε να αποκριθούν, και ημείς εχανόμεθα." (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, "Απομνημονεύματα")

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «Το πιο ενοχλητικό με τους ανίκανους είναι ότι μιλάνε». Pascal Bruckner

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: «Σε μια ιεραρχία, κάθε μέλος τείνει να ανέλθει μέχρι το επίπεδο της ανικανότητάς του». ¨Peter's principle¨,by Laurence J Peter (Καναδός συγγραφέας & εκπαιδευτικός,1919-1990)

ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: