Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέα τουρκική επίθεση στη Κύπρο


Το δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας “Μιλλιετ” περί “επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της , μόλις η κυπριακή δημοκρατία αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε , θέτει σε ενέργεια ένα δεύτερο σχέδιο των τούρκων στο κυπριακό.
Το σχέδιο αυτό είναι αλληλένδετο με την προσπάθεια της Τουρκίας να υποσκάψει την προεδρία της Ε.Ε. , από την κυπριακή δημοκρατία και να προβάλει , κατ' εκείνη την περίοδο , το θέμα της “τουρκοκυπριακής απομόνωσης”.
Οι τούρκοι , όπως ήταν φυσικό , επικαλούνται επίσης και την πρόταση της “ελληνοκυπριακής πλευράς” για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους κατοίκους της υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών , με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε. και κατεχομένων.
Το χαρτί της επιστροφής με οποιοδήποτε τρόπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου , το κρατούσαν οι αγγλοτούρκοι στο μανίκι τους για να το ρίξουν στάχτη στα...
μάτια των Ελλήνων σε περίπτωση που θα ερχόταν ένα σχέδιο λύσης. Αυτό το σχέδιο δεν κατάφεραν να το παράξουν στο τραπέζι των ενδοκοινοτικών συνομιλιών, οπότε η Τουρκία θεώρησε πως δεν πρέπει να το κρατά άλλο στο μανίκι της.
Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς η κυπριακή δημοκρατία και ο κυπριακός ελληνισμός θα αντιμετωπίσουν αυτήν την φοβερή επίθεση που οδηγεί στην Ταϊβανοποίηση των κατεχομένων δηλαδή στην διχοτόμηση υπό ευρωπαϊκή κάλυψη και ανοχή.
Από την πλευρά του κατεστημένου η αντίδραση αναμένεται χλιαρή έως ανύπαρκτη , διότι η κίνηση της Τουρκίας συμβαδίζει με το κοινό όραμα που έχουν τουρκοι και τουρκοπροσκυνημένοι για επιβολή εμπράγματης λύσης που δεν θα έχει την ανάγκη της συναίνεσης του λαού σε δημοψήφισμα.
Από την πλευρά του λαού επίσης δεν αναμένεται σοβαρή αντίσταση ή αντίδραση έστω. Διότι πολλοί εκ των προσφύγων δεν θα διστάσουν να επιστρέψουν υπό τουρκική κατοχή σε συνέχεια της μαζικής προσφυγής των προσφύγων στις κατοχικές αρχές για ξεπούλημα των οικοπέδων τους (δηλαδή της δικής μας πατρίδας).
Η υπόθεση της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα ανοίξει το δρόμο για επιστροφή και άλλων προσφύγων σε άλλες περιοχές που θα επιλέξει ο τούρκος , υπό τουρκική κατοχή. Σε αυτή τη φάση απαιτείται σθεναρή αντίσταση ενάντια σε κάθε υποχώρηση και προδοσία που θα νομιμοποιήσει οριστικά και αμετάκλητα την κατοχή.
Εδώ οδήγησε τα πράγματα ο Χριστόφιας με την στήριξη ολόκληρου του κατεστημένου , της αριστεράς , της δεξιάς και του κεντρώου χώρου.
Έλληνες , όσοι απομείνατε σε αυτό το τόπο ζωντανοί και απροσκύνητοι πρέπει να αντισταθείτε πριν είναι αργά.

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: