Σελίδες

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Λουκάς Γ. Σταύρου

Εορτάσαμε χθες οι απανταχού της γης Έλληνες, την μεγάλη του έθνους επανάσταση του 1821 , που επανέφερε στην ιστορική ύπαρξη την Ελλάδα, ύστερα από δουλεία αιώνων , αρχής γενομένης από της ρωμαϊκής κατακτήσεως μέχρι και της απάνθρωπης και στυγνής σκλαβιάς από τους Οθωμανούς.
Με την επανάσταση του 1821 το έθνος ανέκτησε μέρος των εδαφών του , απέκτησε κρατική υπόσταση , με σκοπό αυτή να καταστεί η έδρα και το οχυρό εξορμήσεως για ανάκτηση και των υπολοίπων σκλαβωμένων εδαφών του ζωτικού και πολιτισμικού ελληνικού χώρου που από την Βόρειο Ήπειρο εκτείνεται στην Ανατολική Ρωμυλία , στο Πόντο , στην Ιωνία και στη Κύπρο. Αλλά και για να επανεύρει μέσα από ελεύθερη παιδεία και δίκαιη κοινωνία ,τον υψηλό ανθρωπιστικό πνευματικό του προορισμό. 
Οι εθνικοί αυτοί στόχοι που αναδύονται μέσα απο την αθάνατη ελληνική ψυχή ενέπνευσαν λαμπρούς αγώνες που ακολούθησαν την ορμή της εθνεγερσίας του 1821 και μεγάλωσαν...

την Ελλάδα. 
Παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το έθνος , πιστέυω ακλόνητα πως δεν θα χαθούμε αλλά θα γίνουμε πιο δυνατοί μέσα από την αντιμετώπιση των εσωτερικών και εξωτερικών αυτών προβλημάτων και κινδύνων. Δεν θα χαθούμε διότι η φλόγα της επανάστασης του 1821 δεν θα σβήσει ποτέ αλλά θα πυρπολεί τις ψυχές στο παρόν και στους μελλούμενους αιώνες .
Σήμερα έχουμε δύο κράτη που αν επιτύχουμε μιαν σύνδεση μεταξύ τους , όπως ένα ενιαίο στρατό και μιαν ενιαία ΑΟΖ, θα γίνουμε η υπερδύναμη που θα ενώνει γεωπολιτικά την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική. 
Αυτή τη μεγάλη δυνατότητα την γνωρίζουν οι εχθροί του ελληνισμού για τούτο φρόντισαν να μας υποτάξουν κάτω από δοτές ηγεσίες και να επιβάλουν στα κράτη μας προσκυνημένες επιλογές και διάλυση της εθνικοκοινωνικής συνοχής.
Έχουμε ηγεσίες σήμερα κατοχήν προδοτικές , συμμορίες κλεπτών και λωποδυτών που απεργάζονται την συρρίκνωση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. 
Το μεγάλο εμπόδιο που δεν επιτρέπει στο έθνος την ανάκτηση της κραταιάς ισχύος του , είναι το πολιτικό σύστημα που επιτρέπει την συνεργασία των εγκάθετων πολιτικών με την ιδιοτελή πλουτοκρατία και τα τα σχήματα της πνευματικής στασιμότητας. Ο εξωτερικός εχθρός βρίσκει μέσω του συστήματος που αποτρέπει την εθνικό-λαική κυριαρχία , σύμμαχο την ιδιοτελή πολιτικό-οικονομική ολιγαρχία. 
Η δραματική αυτή κατάσταση δεν αλλάζει με την αντικατάσταση των προσώπων. Χρειάζεται ριζική αναθέσμιση της κοινωνίας , γκρέμισμα του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού και των οικονομικών αποστημάτων της πλουτοκρατίας-τραπεζοκρατίας.
Η μοναδική δύναμη , το ποτάμι που θα περάσει με την ορμή του να καθαρίσει τον στάβλο του Αυγείου , είναι ο λαός. Αν ο λαός πάρει στα χέρια του την πολιτική εξουσία , αν διαχειριστεί κοινωνικά την συλλογική εργασία του , αν ορίσει θεσμούς που να διασφαλίζουν την κυριαρχία του στην οικονομία και την πολιτική εκπροσώπηση , τότε η Ελλάδα που σήμερα υποφέρει και απειλείται , θα θέσει σε ενέργεια την εν δυνάμει ισχύ της.
Ζήτω οι ήρωες του 1821 .

Λουκάς Σταύρου 

Πρόεδρος ΕΔΗΚΚύπρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: