Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι αλήθειες του Κυριάκου....


Η πρόσφατη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από βήματος Βουλής κατά της Αριστεράς, για τον αρνητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ξένισε πολλούς. Ήταν όμως αναμενόμενη και πολιτικά ευπρόσδεκτη, από τη στιγμή που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται σήμερα ως ο μοναδικός ουσιαστικός υπερασπιστής της αστικής Δημοκρατίας στη χώρα, θέτοντας το προσωπικό εκτόπισμά του ως ανάχωμα στην επίθεση λαϊκισμού την οποία συνκροτημένα και μεθοδικά εξαπολύουν τα κόμματα της Αριστεράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να υπερθεματίσει της πολιτικής ρήξης που επέλεξε ο Αντώνης...
Σαμαράς με τη σύγχρονη Αριστερά. Ο βουλευτής της Β’ Αθηνών, σε αντίθεση με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, απέφυγε τη ρήξη με τον Αντώνη Σαμαρά, διατήρησε το imperium που έχει καλλιεργήσει σε εσωκομματικό επίπεδο, οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας διακρίνονται από αμοιβαία εκτίμηση, και στις εκλογές που έρχονται διεκδικεί την πρωτιά στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, όχι μονάχα της Ελλάδας αλλά συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μιλώντας λοιπόν στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια πολιτική παραδοχή η οποία ομολογεί διαπιστωτικά το πώς διαμορφώθηκε η Ελλάδα στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, την ίδια ώρα όμως αποτελεί τον πρόλογο της προσπάθειας ανατροπής αυτής της κατάστασης.
«Πράγματι, η Αριστερά άσκησε στην Ελλάδα για 35 ολόκληρα χρόνια μια ιδεολογική κυριαρχία, η οποία δεν απαντήθηκε από την πλευρά της Κεντροδεξιάς», σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί το πολιτικό σύνθημα για την αντεπίθεση από την πλευρά της Κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: