Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αυστραλία: Η ομογένεια ζητά εξηγήσεις από την Γκίλαρντ για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ...


...την στιγμή που οι αλήτες, ανίκανοι, ανάξιοι, ερασιτέχνες πολιτικοί που μας δυναστεύουν δεν ξέρουν τι τους γίνεται γενικώς...
Με επιστολή του προς την Αυστραλή πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ, το Αυστραλο-Ελληνικό Συμβούλιο ζητά εξηγήσεις για την απόφασή της να αποσύρει σιωπηρά την οδηγία για χρήση του όρου «Σλαβομακεδόνες» και να τον αντικαταστήσει με τον όρο «Μακεδόνες».

Το Αυστραλο-Ελληνικό Συμβούλιο στην επιστολή του τονίζει προς την πρωθυπουργό ότι η υιοθέτηση του νέου όρου «Μακεδόνες» για τους καταγόμενους από την ΠΓΔΜ κατοίκους της Αυστραλίας αποτελεί πλήγμα για τα ιστορικά και πολιτιστικά δικαιώματα των Ελλήνων Μακεδόνων της χώρας.

«Ο όρος Σλαβομακεδόνες υιοθετήθηκε, μετά από διαβουλεύσεις με εκπροσώπων της ελληνικής κοινότητας, από την κυβέρνηση Κίτιγκ το 1994 για να...

υπάρχει ένας διαχωρισμός» τονίζεται στην επιστολή.
Η πρωθυπουργός ερωτάται πότε αποφασίστηκε η κατάργηση του όρου «Σλαβομακεδόνες» και γιατί ούτε ερωτήθηκε αλλά ούτε και ενημερώθηκε η ομογένεια από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για κατάργηση του όρου ανακοινώθηκε από τη λεγόμενη AMHRCΑ «Aυστραλομακεδονική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που δημοσιοποίησε επιστολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ιθαγένειας. Η Αυστραλία από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδόνες», αλλά επιμένει να αναγνωρίζει την χώρα της καταγωγής τους ως ΠΓΔΜ.

Σε επιστολή που έστειλε στην AMHRCΑ ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή του αυστραλιανού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι ο όρος «σλαβομακεδονική» δεν χρησιμοποιείται πλέον από το συγκεκριμένο υπουργείο. «Το ίδιο» συμπληρώνεται, «ισχύει και για το υπουργείο Μετανάστευσης, άλλα υπουργεία και τη Στατιστική Υπηρεσία».

Η AMHRCΑ χαρακτηρίζει την απόφαση «μεγάλη νίκη», καθώς «έπεισε την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει στους Μακεδόνες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» και συμπληρώνει ότι η απόσυρση του όρου «σλαβομακεδονική» επιτεύχθηκε έπειτα από διαδοχικές επαφές και αλληλογραφία που είχε το λόμπι με υπουργούς, αλλά και την ίδια την πρωθυπουργό, Τζούλια Γκίλαρντ. Χαρακτηρίζει δε την απόφαση «νίκη του πολυπολιτισμού» και υπογραμμίζει πως το επόμενο βήμα είναι να πειστεί η Αυστραλία να αναγνωρίσει επισήμως τη ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: