Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Η εξεταστική για την Οικονομία βγάζει... εκλογές


Η διάρκεια «ζωής» της Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τελικά που θα κρίνει την ημερομηνία των εκλογών.
Υπόγειες συζητήσεις μεταξύ ανώτατων στελεχών των δύο μεγάλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκρίνουν το συγκεκριμένο σενάριο διατυπώνοντας πολλές και καλές δικαιολογίες. Το σοβαρότερο επιχείρημα είναι ότι αν έκλεινε η Βουλή πριν η Εξεταστική Επιτροπή καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα θα οδηγούσε σε βαριές κατηγορίες εναντίον του πολιτικού κόσμου ότι συγκαλύπτει άλλο ένα σκάνδαλο και μάλιστα σε μια εποχή που η πίεση της κοινής γνώμης σε τέτοιου είδους...
θέματα είναι ασφυκτική.

Στελέχη της ΝΔ που υποστηρίζουν το συγκεκριμένο σενάριο υπενθυμίζουν ότι αν έκλεινε η Βουλή και προκηρύσσονταν εκλογές με ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει –με νέα σύνθεση βέβαια- στο καινούργιο Κοινοβούλιο, αυτό θα σήμαινε αυτόματα την παραγραφή των ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων την εποχή της διακυβέρνησης Σημίτη, περίοδο δηλαδή που ως γνωστό μεγαλούργησε στην Εθνική Στατιστική Αρχή η περίφημη «δημιουργική λογιστική», ενδεχόμενο που απεύχονται στη Συγγρού αλλά και πολλά «προεδρικά» στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Το συγκεκριμένο σενάριο φαίνεται ότι αρέσει και στο Μέγαρο Μαξίμου αφού αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να παραταθεί ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης έτσι ώστε να υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για να ικανοποιηθούν οι δεσμεύσεις μας προς τους δανειστές μας. Στους διαδρόμους της Βουλής υποστηρίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον ενάμιση με δυο μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, άρα η ημερομηνία των εκλογών πάει για τον Μάιο. Δηλαδή ένα πριν τον κρίσιμο έλεγχο της τρόικας στις αρχές Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: