Σελίδες

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ σε... μαύρα χάλια λίγες ημέρες πριν από τις κομματικές κάλπες


Image
Προς τις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα στρέφεται το ενδιαφέρον λίγες ημέρες πριν τις  εσωκομματικές εκλογές. Οι τοπικές οργανώσεις παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και τα μηνύματα πολλών γραμματέων που παίρνει η Ιπποκράτους αποτρέπουν την λειτουργία εκλογικών κέντρων, αφού οι κατά τόπους γραμματείς επιμένουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εκλογών.
Πολλά γραφεία τοπικών έχουν κλείσει, άλλα έχουν κατεβάσει ταμπέλες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα τοπικά συμβούλια έχουν παραιτηθεί και στην καλύτερη περίπτωση μένει μόνο στη θέση του ο γραμματέας της περιοχής.
Έτσι το δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι το ποιοι δήμοι θα επιλεγούν ώστε να στηθούν τελικά οι...

εσωκομματικές κάλπες.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η πρώτη προσπάθεια από πλευράς της Οργανωτικής  Επιτροπής Εκλογών θα είναι να στήσει κάλπες σε κάθε καλλικρατικό δήμο. Αν ισχύσει αυτός ο κανόνας, 1ον θα περιοριστεί η πληθώρα εκλογικών κέντρων του 2004 και 2007 και 2ον θα υπενθυμιστεί στους ψηφοφόρους η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Όμως ακόμα αυτή η περίπτωση προς ώρας θεωρείται πολύ δύσκολα εφαρμόσιμη.
Η άλλη ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να υπάρχει στους περισσότερους νομούς ένα εκλογικό κέντρο σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Σε αυτήν την περίπτωση 1ον θα μειωθούν τα περιστατικά αποδοκιμασίας και 2ον οι δαπάνες θα είναι μικρότερες για το κόμμα. Όμως αυτή η ιδέα αν πραγματοποιηθεί θα περιορίσει κατά πολύ την συμμετοχή των ψηφοφόρων.
Όπως και  να αποφασιστεί τελικά η διεξαγωγή  των εκλογών ο φόβος επεισοδίων από αγανακτισμένους πολίτες, ειδικά όταν θα προσέρχονται να ψηφίζουν πολιτικά πρόσωπα θα παραμένει στην Ιπποκράτους. Για την πρόσληψη τέτοιων φαινομένων είναι δύσκολο να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα, ενώ για την αντιμετώπισή τους θα γίνει προσπάθεια σε κάθε περίπτωση να αναδειχθεί ο δημοκρατικός χαρακτήρας της διαδικασίας, προκειμένου να παρουσιαστεί ως αντιδραστική κάθε αποδοκιμασία.
Αυτό το κλίμα  άλλωστε μετέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Πάνος Μπεγλίτης, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: