Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κύπρος. Το σωτήριο ΟΧΙ των πατριωτών πολιτών και οι ανίκανοι πολιτικοί

Αν σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου και αναγνωρίζεται ως κράτος-μέλος του ΟΗΕ, της ΕΕ και όλων των διεθνών οργανισμών, αυτό οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο σωτήριο ΟΧΙ, που η συντριπτική πλειοψηφία των πατριωτών πολιτών είπε στο τερατούργημα Ανάν. Η 24η Απριλίου 2004 πρέπει να τιμάται ως ημέρα διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις δύο κατοχικές δυνάμεις της νήσου, την Τουρκία και τη Βρετανία.
Ευτυχώς, που το ένστικτο εθνικής και βιολογικής αυτοσυντήρησης λειτούργησε στους πολίτες και απέρριψαν ένα σχέδιο, που θα παρέδιδε την Κύπρο αύτανδρη στον εσαεί έλεγχο της Τουρκίας και της Βρετανίας. Και θα καθιστούσε τους Κύπριους υποζύγια της τουρκοβρετανικής φασιστικής, νεοαποικιακής πολιτικής. Οι πολίτες κατάλαβαν αυτά που οι ανίκανοι πολιτικοί απέτυχαν να αντιληφθούν. Ότι, δηλαδή, διά της υπογραφής μας θα καθιστούσαμε την Τουρκία κυρίαρχο στον Βορρά και συγκυρίαρχο στον Νότο, με επικυρίαρχο τη Βρετανία, διά της παραβίασης του διεθνούς και κοινοτικού δικαίου και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.
Τι ήταν το σχέδιο Ανάν; Ήταν η κωδικοποίηση και η νομικά και πολιτικά λαβυρινθώδης και ανεφάρμοστη αποτύπωση των θέσεων των πλευρών, ειδικά των ελληνικών υποχωρήσεων...
από το 1977 μέχρι το 2004. Τέτοιο σχέδιο ξεπερνούσε ακόμα και τις πιο τρελές ανωμαλίες των δημιουργών του άπαρτχαϊντ. Ο Ζυριχικός τραγέλαφος φάνταζε… αγγελικά πλασμένος μπροστά στο έκτρωμα Ανάν. Στο προοίμιό του, ανέφερε ρητά ότι αν η μία εκ των δύο πλευρών το απέρριπτε, θα ήταν άκυρο. Η ελληνική πλευρά το απέρριψε και δι’ αυτής της σωτήριας απόφασης απέρριψε και όλα όσα οι συνομιλητές μας παραχώρησαν ή δέχθηκαν. Οι πολίτες διέσωσαν κυριολεκτικά την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από αφόρητες απειλές, πρωτοφανείς εκβιασμούς από ξένους και δικούς μας, εκφοβισμούς και πιέσεις. Οι πολίτες αντιστάθηκαν ερρωμένως, όταν οι πολιτικοί μας εκβιαστικά και εκφοβιστικά απαιτούσαν να υποκύψουμε για να μη χάσουμε την… ευκαιρία.
Σήμερα συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από το σωτήριο ΟΧΙ.
Ένας απολογισμός: Ο τότε Πρόεδρος και ο σημερινός απέτυχαν να διαχειριστούν και να αξιοποιήσουν το ΟΧΙ. Ειδικά, ο Δ. Χριστόφιας διακήρυξε ότι ψήφισε «όχι» για να τσιμεντώσει το «ναι» και αυτό έπραξε με τις ολέθριες παραχωρήσεις του στους Τούρκους. Συνομιλεί στη βάση προνοιών ενός σχεδίου, που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού το απέρριψε. Ασεβεί βάναυσα και προσβάλλει τη δημοκρατικά εκφρασθείσα λαϊκή εντολή, όπως ασεβούν και οι άλλοι πολιτικοί. Ψηφίζοντας «όχι», οι πολίτες απέρριψαν και τη λύση της διζωνικής. Διερωτώμεθα: Τι είναι αυτή η κωμικότητα περί του «σωστού περιεχομένου»; Και τι είναι αυτός ο ηλίθιος μπαμπούλας, «διζωνική ή διχοτόμηση»; Ή η επιτηδειότητα ότι δεν έχει σημασία η ονοματολογία αλλά η ουσία; Γιατί ενταχθήκαμε στην ΕΕ; Για δύο λόγους: Πρώτον, για λύση βασισμένη στις ευρωπαϊκές αρχές και δίκαιο. Δεύτερον, για λόγους ασφάλειας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.
Προκαλούμε τους πολιτικούς: Γιατί απέτυχαν να προωθήσουν αυτούς τους στόχους; Γιατί μας οδήγησαν στο τερατούργημα Ανάν; Γιατί μας εκβίασαν να δεχθούμε ένα σχέδιο, που θα υποθήκευε το μέλλον του τόπου στη βρετανοτουρκική τυραννία; Γιατί ανέχθηκαν έναν Αναν-ιστή Χριστόφια να συνομιλεί στη βάση προνοιών του απορριφθέντος σχεδίου; Γιατί δεν τολμούν να διακηρύξουν ότι το σχέδιο Ανάν είναι νεκρό; Γιατί δέχονται ακόμα τη διζωνική, που παραβιάζει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματά μας; Αυτοί οι ανεπαρκείς, που εδώ και οκτώ χρόνια, χωρίς αιδώ, υποτιμούν ασύστολα τον κυπριακό Ελληνισμό, θα… λύσουν το Κυπριακό; Θα διαλύσουν την Κύπρο!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: