Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. Δύο «όχι» από Ράμφο και Σαββόπουλο, έκαναν «χρυσό» τον Πύρρο. Πύρρο έπρεπε να πεις όχι....



Δύο «όχι» από Ράμφο και Σαββόπουλο, έκαναν «χρυσό» τον Πύρρο 
Η επιλογή του Πύρρου Δήμα για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, αιφνιδίασε σχεδόν όλους στην Ιπποκράτους

Ο συμβολισμός του σύγχρονου Άτλαντα που καλείται να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά- του τον έδωσε εύστοχα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν μπόρεσε να διασκεδάσει την εντύπωση ότι ο χρυσός Ολυμπιονίκης δεν είναι πολιτικοποιημένος, ούτε πρόσωπο με βαρύ θεσμικό ρόλο. Ναι, συμβολίζει τις μάχες που μπορεί να κερδίσει ένας στοχοπροσηλωμένος Έλληνας, αλλά... ως εκεί. 

Η επιλογή του Πύρρου Δήμα, έχει παρασκήνιο. 

Ως χθες το μεσημέρι, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται κοντά στον Ευ. Βενιζέλο, γνώριζαν ότι στην πρώτη θέση του Επικρατείας θα τοποθετούνταν κάποιος πανεπιστημιακός. Την ώρα εκείνη, ο Πύρρος βρισκόταν στην τρίτη θέση με τη Φώφη πάντα στην δεύτερη. 

Ο πανεπιστημιακός το όνομα του οποίου δεν γνώριζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, άνθρωπος που έχει δηλώσει ότι το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς γιατί «προσπαθούμε να ταιριάξουμε αριθμούς χάνοντας την πραγματικότητα των ανθρώπων». Ο Στέλιος Ράμφος, όμως, αρνήθηκε. 

Η πρώτη θέση προτάθηκε στη συνέχεια στον Διονύση Σαββόπουλο που αρνήθηκε επίσης και τότε η ζυγαριά έγειρε υπέρ του Πύρρου.


Θέμης Δαγκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: