Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κύπρος. Φταίμε κι εμείς, οι ψηφοφόροι

Σ Τ Η Ν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ υπήρξε διαχρονικά, μία διά ψευδών και παραπλανητικών παραστάσεων υποκλοπή της ψήφου του λαού. Και, εν τινί μέτρω, δόλια υπεξαίρεση της λαϊκής «έγκρισης», σε μία πολιτική σκοπίμως ασαφούς και δημαγωγικώς καλλωπισμένου μεν, απεχθούς δε, περιεχομένου. Αυτή είν’ η ουσιώδης αλήθεια των ψήφων που λάμβαναν τα κόμματα στις εκάστοτε εκλογές, σε σχέση με την υποτιθέμενη «έγκριση» από τον λαό, της Διζωνικής πολιτικής τους:
Απ’ το 1977 ως το 2012. Ψεύδη, παραπλανήσεις, «εποικοδομητικές ασάφειες», σκόπιμες ωραιοποιήσεις και δόλιες αποκρύψεις τού, εξ αρχής και διαρκώς αναλλοίωτου, Άδικου, Αντιδημοκρατικού, Ανελεύθερου, Ρατσιστικού και Ανθελληνικού χαρακτήρα της λύσης Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας που απαίτησαν οι Τούρκοι κατακτητές και διαπραγματεύονται επί 35 χρόνια τα ημέτερα Ηττημένα Μυαλά. Επιστήμονες μελετητές θα μπορούσαν να εκδώσουν τόμους με τα αλλεπάλληλα ψεύδη και τις αποσιωπήσεις μιας ολόκληρης 35ετίας. Διαπραττόμενα απ’ τους ηγέτες και τα κόμματα, με τα προεκλογικά τους «συμβόλαια», και θύμα, πάντα, της δόλιας κι εσκεμμένης...
κοροϊδίας, τον λαό: Τους εκάστοτε ψηφοφόρους.
Ν Α ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Εάν ο Χριστόφιας στον προεκλογικό του αποκάλυπτε στον λαό ότι σκόπευε να δωρίσει τους Τούρκους λύση Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, όχι μόνο πρόεδρος δεν θα εκλεγόταν αλλ’ ούτε και τις μισές κομματικές ψήφους του ΑΚΕΛ θα έπαιρνε. Κατά τον ίδιο λόγο, αν ο Κληρίδης κι ο ΔηΣυ, ομολογούσαν στους ψηφοφόρους ότι ήσαν διατεθειμένοι να αποδεχτούν «με το χέρι εις το ευαγγέλιο» λύση τύπου Ανάν, ουδέποτε θα έμπαιναν στο προεδρικό όσους S-300 κι αν τσαμπουνούσαν.

Σ Τ Α ΑΘΛΙΑ 
δημοψηφίσματα για το πανάθλιο Σχέδιο Ανάν τής 24.4.2004, όπου οδήγησε η αθλιότατη πολιτική τής 27ετίας (1977-2004), η Εθνική Αντίσταση του κυπριακού Ελληνισμού όρθωσε το βροντερό ΟΧΙ του 76%. Αλλ’ όπως «ο παράνομος Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι», έτσι κι οι αμετανόητοι ηγέτες της Διζωνικής πολιτικής, ουκ ηβουλήθησαν ν’ ακούσουν καν την κραυγή τής αλήθειας τού λαού. Ότι δεν θέλει, ότι αποκρούει κι απορρίπτει το διζωνικό ξεπούλημα της πατρίδας. Με όσες μικρασιατικές καταστροφές κι αν τον απειλούν, με όσα διλήμματα «Διζωνική ή Διχοτόμηση» κι αν τον εκβιάζουν.
Α Λ Λ ’ ΕΙΜΑΣΤΕ κι όλοι οι άλλοι - εμείς ο λαός - φταίχτες κι ένοχοι, που ανεχόμαστε να ‘χουμε τέτοιους ηγέτες - αυτούς τους ηγέτες - και δεν σπεύσαμε ακόμα με άλλους, άξιους και ικανούς, να τους αντικαταστήσουμε. Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια της οκταετίας από εκείνο το 76% τού Σαββάτου, 24η Απριλίου 2004 άχρι τούδε…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: