Σελίδες

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η «μέρα της Μαρμότας» στην Ευρώπη


Κοινή είναι η αίσθηση στις Βρυξέλλες ότι κάθε φορά που «σκάει» η οικονομία μιας χώρας – μέλους ζουν τη «μέρα της Μαρμότας». Η ισπανική περίπτωση

Picture 0 for Η «μέρα της Μαρμότας» στην Ευρώπη
Λιτότητα και διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά είναι τα δύο βασικά συστατικά της λύσης που συνεχίζει να προτείνει η Κομισιόν για την αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που απειλεί πλέον ανοικτά την επόμενη μέρα της ζώνης του ευρώ.
Όπως μεταδίδεται από τις Βρυξέλλες, παρά την πίεση που ασκείται από την Ουάσιγκτον και όχι μόνο, το κονκλάβιο των επιτρόπων δεν απομακρύνεται από τις βασικές του θέσεις, καθώς...
εκτιμά ότι αλλιώς δεν πρόκειται να αποκατασταθεί η σχέση με τις αγορές.
Παρ' όλα αυτά, κοινή είναι η αίσθηση ότι στη βελγική πρωτεύουσα κάθε φορά που «σκάει» η οικονομία μιας χώρας – μέλους ζουν τη «μέρα της Μαρμότας». Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες με την ισπανική περίπτωση, όπου οι χειρισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ακριβώς οι ίδιοι με τους αντίστοιχους της ελληνικής ή της πορτογαλικής περίπτωσης, που οδήγησαν στο γνωστό, ατυχές, αποτέλεσμα.
Οι Βρυξέλλες πιέζουν την κυβέρνηση Ραχόι για μείωση του ελλείμματος, η Μαδρίτη με τη σειρά της απαντά ότι θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγει στην ευρωπαϊκή βοήθεια, οι αγορές, όμως, δεν πείθονται και κάπως έτσι ένα «ωραίο» πρωινό η Ισπανία θα ανακοινώσει ότι προσφεύγει στον μηχανισμό διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: