Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Απόστρατοι: Έλεος κ. Σαμαρά....... μήπως αναζητείτε λόγους να μηνψηφίσουμε το κόμμα σας!!Εν αναμονή της δημοσιοποίησης του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ οι φήμες οργιάζουν για την επιλογή ανώτατου στρατιωτικού και ένταξή του στο ψηφοδέλτιο.

Ο κύριος αυτός που όπως φαίνεται, δικαίως ή αδίκως δεν το γνωρίζουμε και δεν θέλουμε να τον αδικήσουμε, αρέσκεται ιδιαίτερα στις βαφές μαλλιών, είναι ένας από αυτούς που αν δεχθούμε ότι δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του, τουλάχιστον δεν αντέδρασε για την κατάργηση του γένους από τις απαιτήσεις των υποψηφίων για εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές;

Για το θέμα αυτό εκκρεμεί στην ολομέλεια του ΣτΕ η εκδίκαση προσφυγής ομάδας Ελλήνων πολιτών,για το αν η ελληνοποίηση αλλοδαπών, με τα κριτήρια του ν.3838/2010, είναι συνταγματική.

Η ίδια ομάδα πολιτών είχε στείλει εξώδικο στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, με το οποίο τους προειδοποιούσε ότι αν δέχονταν την κατάργηση του όρου του γένους από τις εισαγωγικές στις στρατιωτικές... σχολές, θα διέπρατταν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, αν φυσικά αυτό κρινόταν από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικό.

Η συνεδρίαση τουΣτΕ αν και είχε ορισθεί για τις 4/5/12, αναβάλλεται το πιθανότερο λόγω προκήρυξης των εκλογών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ο Σαμαράς επέλεξε, αν αυτό αληθεύει, έναν απόστρατο για τον οποίο πιθανόν υπάρχουν εκκρεμότητες και που, πλην ελαχίστων "δικών του" του στενού περιβάλλοντός του, δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητός στα στελέχη.

Μήπως έχει σχέση με το ταξίδι του Αβραμόπουλου στην Αμερική και τη συμφωνία για τα τανκς Αβραμ-ABRAMS, όπως κακές γλώσσες λένε;

Για τα άρματα το ΕΚΕΟ Αθηνά έχει γράψει:
"Έτσι τα θεμελιώδη ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με τη δωρεάαυτή των αρμάτων μάχης είναι:
1) Πρόκειται για τα πρώτης γενιάς A1M1 Abrams τα οποία έχουν πρωτόγονο εξοπλισμό χωρίς την ενισχυμένη θωράκιση εκφυλισμένου ουρανίου και χωρίς τα αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά συστήματα; Αν η απάντηση είναι καταφατική τότε η δωρεά αυτή μπορείνα γίνει δεκτή μόνο μετά από λεπτομερή οικονομοτεχνική μελέτη με αναλυτικό κόστος αναβάθμισης και συντήρησης.
2) Αν πράγματι περιέχει εκφυλισμένο ουράνιο στη θωράκιση τότε υπάρχουν μεταξύ αυτών άρματα που έχουν εμπλακεί σε επιθέσεις και ατυχήματα (Ιράκ,Αφγανιστάν) που έχουν αποκαλύψει το ραδιενεργό μέταλλο;
3) Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς τους στην Ελλάδα; Αληθεύει (ελπίζουμε ναι) ότι θα μεταφερθούν δωρεάν από Έλληνες εφοπλιστές;
Εύκολα σπεύδει κανείς να απορρίψει την ύπαρξη θωράκισης εκφυλισμένου ουρανίου σε Ελληνικά άρματα για περιβαλλοντικούς λόγους όμως τότε θα είναι άχρηστα απέναντι στα άρματα των Τούρκων που σύμφωνα με πληροφορίες όχι μόνο περιέχουν την πανίσχυρη θωράκιση ουρανίου αλλά και βλήματα ουρανίου.
Διάφορες πληροφορίες λένε ότι οι Τούρκοι κατασκεύασαν τα τεθωρακισμένα τους (MİTÜPAltay) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Νότιας Κορέας και ειδικότερα την θωράκιση του άρματος K2 Black Panther. Ο «Μαύρος Πάνθηρας» της Νότιας Κορέας όμως έχει αποδειχθεί ότι αποκρούει βλήματα APFSDS (δηλαδή είτε εκφυλισμένου ουρανίου είτε βολφραμίου) χωρίς να έχει ενεργητική θωράκιση. Κατά συνέπεια υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα (αν όχι βεβαιότητα) η θωράκιση των αρμάτων τηςΤουρκίας να είναι εκφυλισμένου ουρανίου καθιστώντας τα συμβαστικά άρματα της Ελλάδας άχρηστα αφού δεν θα μπορούν να προσβάλλουν τα Τουρκικά MİTÜP Altay και βέβαια θα αποτελούν «καθιστές πάπιες» για τους Τούρκους."

Και κάτι άλλο που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οΣαμαράς και οι σύμβουλοί του:
Οι τέως αρχηγοί και άλλοι ανώτατοι συντάχθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το σύστημα και την πολιτική ηγεσία της εποχής τους, δείχνοντας είτε ανοχή είτε αδιαφορία είτε ταύτιση είτε παθητικότητα στα όσα υπέστησαν τα στελέχη με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεών τους. Αποδέχθηκαν τον προσδιορισμό των στρατιωτικών ως δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τις παραιτήσεις περίπου 10.000 αξιωματικών τα τελευταία έτη οι οποίοι απογοητευμένοι και απηυδισμένοι από τις ηγεσίες αποχώρησαν αποδυναμώνοντας τις ΕΔ.

Στην ομιλία σας προς αποστράτους είχατε πει ότι οι ιερείς, οι δάσκαλοι και οι στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και επιτελούν λειτούργημα! Μάλλον τα ξεχάσατε... κιόλας!

Τώρα έρχονται ως όψιμοι θιασώτες των δικαίων και δικαιωμάτων των πρώην συναδέλφων τους και με κροκοδείλια δάκρυα προσπαθούν να πείσουν ότι έχουν και πυγμή!! Άραγε αν ο Μπεγλίτης δεν τους είχε πιάσει στον ύπνο και τους είχε δώσει προαγωγή τώρα τι από αυτά που λένε στα γραφεία των πολιτικών αρχηγών, αφού συνομίλησαν και με Καρατζαφέρη και με Καμμένο και με Σαμαρά, θα έλεγαν;
Έλεος κ. Σαμαρά....... μήπως αναζητείτε λόγους να μηνψηφίσουμε το κόμμα σας!!
Απόστρατος ψηφοφόρος σου (κάποτε)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: