Σελίδες

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η απάντηση της Κεντροδεξιάς



Μετά τον ιδεολογικό κατακερματισμό της Κεντροαριστεράς, λόγω της αυτοκαταστροφικής επιλογής του Μνημονίου, η Κεντροδεξιά εξελίσσεται πλέον στη μοναδική εναπομείνασα παράταξη εξουσίας στον τόπο.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Κάτι που φάνηκε σήμερα στο Ζάππειο, εκεί όπου ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε συγκροτημένα την οικονομική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον. Για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. 
Η ενθουσιώδης υποδοχή του Αντώνη Σαμαρά, σε αντίθεση με τη σχέση «ελεύθερης συμβίωσης» της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, επιβεβαίωσε ότι η κοινωνία, ακόμη...
και κάτω από την πίεση των «παλαιών ΜΜΕ» που δείχνουν στην κατεύθυνση της συγκυβέρνησης, προτού καν ανοίξουν οι κάλπες, συνεχίζει να ελπίζει. Και το μήνυμα της ελπίδας το κομίζει μονάχα η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Μνημόνιο και τις ολέθριες συνέπειες των πολιτικών του.
Όσο για την ενθουσιώδη υποδοχή του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά σε αυτή την οριακή εθνική μάχη, δεν εξηγείται μονάχα από την βαθιά πολιτική και συναισθηματική σχέση της Κεντροδεξιάς με τον πρώην πρωθυπουργό. Αλλά και στη βάση της πολιτικής δικαίωσης, καθώς στις εκλογές του 2009, η κοινωνία παραπλανήθηκε από την υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν», και δεν έδωσε σημασία στον λόγο εθνικής ευθύνης του Κώστα Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: