Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.


Η χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει

Picture 0 for Ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα στο Σαββατοκύριακο
Οι διεργασίες της τελευταίας στιγμής δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι εξαιρετικά «πυκνό» από πλευράς πολιτικών εξελίξεων. Η χώρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα πρέπει να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Οι προφανείς δρόμοι για να γίνει κάτι τέτοιο, είναι δύο: α) είτε μέσω του σχηματισμού μιας κυβέρνησης σωτηρίας, όπως ονομάζεται, με τη σύμπραξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, β) είτε με την προσφυγή στις κάλπες, για δεύτερη φορά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην πρώτη περίπτωση, αν τελικώς οι προσπάθειες ευοδωθούν, θα...
απαιτήσουν πολύ και σε βάθος ζύμωση, καθώς θα πρέπει να λυθούν πολλές κρίσιμες εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, θα πρέπει να συμφωνηθεί η μορφή που θα έχει η νέα κυβέρνηση. Θα είναι τεχνοκρατών, θα είναι πολιτική ή ένα μείγμα και των δύο; Ο νέος πρωθυπουργός θα είναι πολιτικό πρόσωπο, με τον κ. Φώτη Κουβέλη σε αυτή την περίπτωση να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, αν και ο ίδιος δεν το επιθυμεί; Ή μήπως θα είναι κάποιο προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, όπως, για παράδειγμα, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ή ο κ. Στ. Δήμας;
Κι αν είναι τεχνοκράτης, ποιος θα μπορούσε να είναι; Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, στην παρούσα φάση, ούτε που το συζητάει, καθώς εκτιμά ότι μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα, ο νέος πρωθυπουργός πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο.
Και τι στάση θα κρατήσει σε όλες αυτές τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Αλέξη Τσίπρα; Ποια θα είναι η στάση του απέναντι στη νέα κυβέρνηση και η αντίδραση του στα μέτρα που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει, αν συγκροτηθεί; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα τα οποία μένει να απαντηθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: