Σελίδες

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ… ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΜΕΔΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ!




Αντιδράσεις για την προσπάθεια συνδικαλισμού στις ΕΔ.
ΑΠΛΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ... ΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ… ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΣΜΕΔΙΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ!

ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΙ... ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΜΕΔ:
Το 2005 ξεκινήσαμε τη σωματειακή δραστηριότητα ιδρύοντας... το πρώτο σωματείο με τίτλο "ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ". Η πολιτεία, δια του τότε Α/ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα Υφυπουργού Δημοσίας Τάξης, πέτυχε, μέσω του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, να αναστείλει τη λειτουργία του σωματείου, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης (από τον Άρειο Πάγο στον οποίο προσφύγαμε ζητώντας την αναίρεση της εφετειακής όμοιας).

Η εξέλιξη αυτή αντί να μας αποθαρρύνει μας ενδυνάμωσε και, θέλοντας να κρατήσουμε ζεστή τη σωματειακή δραστηριότητα, μας προέτρεψε να καταθέσουμε νέα καταστατικά και έτσι, επτά (7) χρόνια μετά, να είμαστε όλοι εδώ, μαζί και ενωμένοι, και να διεκδικούμε μέσα από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, σιγά - σιγά αλλά σταθερά, τα όποια χρονίζοντα αιτήματα. Οι κατακτήσεις μας γνωστές σε όλους σας (9μηνη άδεια ανατροφής τέκνου, 3μηνη άδεια ανατροφής 3ου τέκνου και άνω, απαλλαγή μετά από 24ωρη υπηρεσία, μοριοδότηση μεταθέσεων, κάλυψη δικαστικών εξόδων, παράσταση συνηγόρου κατά την πειθαρχική διαδικασία, κατάργηση εισφορών των εν ενεργεία αξκών στις Ενώσεις Αποστράτων, ασφαλιστικές διατάξεις ειδικών κατηγοριών κλπ).

Τα επτά (7) αυτά χρόνια με μεγάλο αριθμό εγγράφων μας αναδείξαμε τα προβλήματα και τους προβληματισμούς μας, ιδέες, λύσεις και προτάσεις. Άλλα τα κερδίσαμε (όπως προαναφέρθηκε) σχεδόν άμεσα και σίγουρα, ενώ άλλα χρειάζεται να συνεχίσουμε την "πίεση" μέχρι να τα κερδίσουμε και αυτά. Η δραστηριότητά μας και η ύπαρξή μας έχει γίνει ήδη γνωστή σε όλα σχεδόν τα Υπουργεία με τα οποία ανταλλάξαμε αλληλογραφία, αλλά και με τα Γενικά Επιτελεία τα οποία αποδέχτηκαν "σιωπηρά" την ύπαρξή μας και υιοθέτησαν τις προτάσεις μας. Και όλα αυτά τα καταφέραμε έχοντας πλάι μας όλους εσάς, με τη συμμετοχή σας δια της εγγραφής σας.

Τη 1-3-2012 εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε η υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία έγινε ..... Επιτρεπτός ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η απόφαση αυτή μας κάνει, πλέον, περισσότερο υπεύθυνους και μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε ακόμη πιο δυνατά και δυναμικά, μέσα στα νόμιμα και ανεκτά όρια και πλαίσια, όπως το ιδιαίτερο επάγγελμά μας ορίζει. Όπως μέχρι σήμερα πράξαμε το αυτονόητο, έτσι και τώρα προχωράμε μπροστά από τις εξελίξεις και πράττουμε το αυτονόητο, κατά τα νόμιμα.

Έτσι, προχωράμε στη δημιουργία πρωτοβάθμιων διακλαδικών σωματείων και στη συνέχεια στη δημιουργία ομοσπονδίας (δευτεροβάθμιου διακλαδικού σωματείου), κατά Περιφέρεια όπως αυτές ορίζονται από τον Καλλικρατικό νόμο (13 Περιφέρειες - 13 πρωτοβάθμια σωματεία .... N.3852/2010 - Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − Πρόγραμμα Καλλικράτης).

Είμαστε σίγουροι για τη συμμετοχή σας, ως ιδρυτικά μέλη, όπως μέχρι τώρα πράξατε. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους κάτωθι συναδέλφους και για την αντίστοιχη Ένωση Στρατιωτικών:

Περιφέρειας Θεσσαλίας: Νατσιούλα Ηλία, 6936773450, *715451
Η περιφέρεια Θεσσαλίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η Λάρισα.

Περιφέρειας Κρήτης: Μηλιαράκη Εμμανουήλ, 6983506303
Η περιφέρεια Κρήτης οποία περιλαμβάνει τους Νομούς: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων. Έδρα της περιφέρειας Κρήτης είναι το Ηράκλειο.

Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Βαμβακά Δημοσθένη, 6936738020, *778232
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης περιλαμβάνει τους Νομούς: Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Έδρα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είναι η Κομοτηνή.

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Χρηστίδη Γεώργιο, 6977670641
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περιλαμβάνει τους Νομούς: Λέσβου, Σάμου και Χίου. Έδρα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι η Μυτιλήνη.

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Χατζηδημητρίου Χρήστο, 6983502060, 2311272247
Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας, Πέλλας, Σερρών και Χαλκιδικής. Έδρα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη.

Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Πετκίδη Θεόδωρο, 6977614766, *714766 ( theopetk@gmail.com) ή Παπαδημητρίου Λάζαρο, 6936504572, *765072
Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τους Νομούς: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Έδρα της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι η Κοζάνη.

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πονηράκο Κωνσταντίνο ( stereasunion@hotmail.gr)
Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας περιλαμβάνει τους Νομούς Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος. Έδρα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η Λαμία.

Περιφέρειας Πελοποννήσου, Τσιώλη Ιωάννη, 6932731711
Η περιφέρεια Πελοποννήσου περιλαμβάνει τους Νομούς: Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η Τρίπολη.

Περιφέρειας Ηπείρου: Γκαβαρδίνα Βασίλειο, 6945378986, *778986
Η περιφέρεια Ηπείρου περιλαμβάνει τους Νομούς: 'Αρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, και Πρεβέζης. Έδρα της περιφέρειας Ηπείρου είναι τα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: